GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Ağustos 2023 Cuma 13:05

İzmir’de belediye işçilerinden ek zam talebi!

İzmir’de eylem yapan Genel İş üyesi Buca ve Bayraklı Belediyesi işçileri yaptıkları eylemlerle ek protokollerle maaşlarında iyileştirilme yapılmasını istendi. Açıklamada belediye başkanlarına çağrıda bulunularak “Biz çok zor durumdayız bu maaş ile geçinemiyoruz kiramızı, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Temel gıda ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Çocuklarımızın bizden istediği harçlığı veremiyoruz, gece geç saatte eve girip sabahın köründe çıkıyoruz. Biran önce hiç zaman kaybetmeden insanca yaşayacak bir ücret için talebimizin karşılanmasını istiyoruz.” denildi.

EGEDESONSÖZ – Artan enflasyon ve temel ihtiyaç ürünlerine peş peşe gelen zamlardan kaynaklı alım gücü düşen belediye işçileri İzmir’de ek zam talebiyle eylem yaptı.

DİSK Genel İş’in çağrısıyla Buca ve Bayraklı’da belediye binalarının önünde bir araya gelen işçiler belediye başkanlarını masaya davet ederek enflasyon karşısında eriyen maaşlarının artırılmasını talep etti.

BAŞKAN KILIÇ’A ÇAĞRI
Buca Belediyesi’nin önündeki eylemde basın açıklamasını okuyan Genel İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Aras Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a seslenerek “Genel İş Nolu Şube yönetimi olarak bugün burada bütün görüşmelerimize, çabalarımıza ve  uyarılarımıza rağmen Belediye yönetimince herhangi bir dönüş olmamış her geçen gün, her geçen saat Buca'nın her karış toprağında emeği olan Buca İmar A.Ş'de çalışan üyelerimiz yoksulluğu ve yoksunluğu ilmik ilmik yaşamlarında hissetmiştir. Hakkımız olanı talep ediyoruz insanca yaşamak insan onuruna yakışan bir ücret almak belediye işçisinin hakkı değil mi? Bugün kamuda çalışan işçi kardeşlerimiz yeni imzalanan kamu çerçeve protokolü ile 26.000 TL ücret alacak ise biz neden asgari ücrette mecbur ediliyoruz. Biz kamu adına çalışmıyor muyuz?” dedi.

Aras “Buca belediye başkanına ve yönetimine sesleniyoruz. Biz çok zor durumdayız bu maaş ile geçinemiyoruz kiramızı, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Temel gıda ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Çocuklarımızın bizden istediği harçlığı veremiyoruz, gece geç saatte eve girip sabahın köründe çıkıyoruz. Biran önce hiç zaman kaybetmeden insanca yaşayacak bir ücret için talebimizin karşılanmasını istiyoruz.” dedi.



BAŞKNA SANDAL’A MASA DAVETİ
Bayraklı Belediyesi’nde eylemde de Genel İş İzmir 6 Nolu şube sekreteri Muhsin Akıcı da toplu iş sözleşmeleri ile elde edilen ücret artışları, artan hayat pahalılığı karşısında eridiğini belirterek “İşverenler bu sefer de ekonomik ve siyasal belirsizlikleri ileri sürerek, toplu sözleşmelerde işçi ücretlerini, baskılamaya çalışıyor. Ülke genelinde, sendikalı ve toplu iş sözleşmeli işçi sayısı zaten %10.  Böyle bir ortam içerisinde, Asgari ücret tüm sendikalı işyerlerini de, kuşatmış durumdadır. Merkezi idareye bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında, en düşük ücretin, net 20 ila 22 bin TL seviyesine geldiği bir ortamda, tüm işçilerin, emekçilerin ücretlerinde iyileştirme yapılması, artık kaçınılmazdır.  Konfederasyonumuz DİSK’ e bağlı sendikalar, siyasal iktidarın ve belediye işverenlerinin, işçilere reva gördükleri düşük ücret dayatmasını, kırmaya kararlıdır. Örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde  Bayraklı Belediyesi Emekçileri üyelerimiz içinde insanca yaşayacak bir ücret için talep ettiğimiz görüşmelere dönüş bekliyoruz.” diye konuştu.