GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ekim 2022 Cumartesi 22:35

İzmir’de belediye başkanından kayınçoya kadro kıyağı!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın kayınçosu Kemal Orhan’ı teknisyen kadrosu karşılığında sözleşmeli memur olarak işe aldığı ortaya çıktı.

EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP’den aday olan ve AK Parti’den belediyeyi geri alan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, göreve geldiği günden bugüne gerek idari kadronun yenilenmesi gerekse de personel alımı konusunda adımlar atmaya devam ediyor.

Karakayalı, belediyeye yeni personel alımı konusunda ise geçtiğimiz günlerde dikkat çeken bir hamle yaptı. Son dönemlerde bazı kamu kuruluşları ile üniversitelerde yaşanan adrese teslim özel kadro tartışmaları kamuoyunda sürerken Başkan Karakayalı’nın kayınçosu Kemal Orhan’ı işe aldığı ortaya çıktı. Kayınço Orhan’ın işe alımının başkanlık oluru ile yapıldığı ve teknisyen kadrosu karşılığında sözleşmeli memur olarak işe girdiği aktarıldı.

Kayınço Kemal Orhan’ın işe alımının ardından alacağı net ücret ile ilgili kararın komisyon tarafından verileceği aktarıldı.

LİYAKAT DEDİLER, NE YAPTILAR?
Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Baş, “Bize eleştirileri kayırmacılık, haksızlık, liyakatsizlik, işe alma ve işten çıkarmalarda liyakati göz önüne almıyorsunuzdur. Biz geldiğimizde liyakati getireceğiz dediler ama ne yaptılar? Sayın başkanın belediyede yerleştirdiği akrabaları var. En büyük eleştirileri liyakatti. Şimdi ise liyakata bakılmaksızın hısım, eş, dost kayırma politilkası ilebelediyede kadrolaşma var” dedi.