GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Mayıs 2016 Salı 12:22

İzmir’de Başbakan’a ‘Ayalon’ muamelesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte İzmir’e gelen Başbakan Binali Yıldırım için kentin genelinde hazırlanan afişler dikkat çekti. Erdoğan’ın önde ve daha büyük gösterildiği fotoğraf ve afişlerde Yıldırım’ın fotoğrafları küçültüldü, arka plana konuldu.

EGEDESONSÖZ - Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Seferihisar’da düzenlenen Efes 2016 Birleşik Fiili Atışlı Tatbikatı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte İzmir’e gelen Başbakan Binali Yıldırım’ın kentteki afişleri dikkat çekti. İzmir’in ana cadde, meydan ve köprülerine asılan afişlerde Yıldırım, Erdoğan’ın arka planında gösterilirken fotoğrafları da küçültüldü. İki portre fotoğrafının ayrı ayrı basılarak yapılmasıyla oluşturulan afiş ve ayaklı panolarda Yıldırım’ın durumu partililerin de dikkatlerinden kaçmadı. Düşük profil tartışmalarının yaşandığı dönemde “İzmirli Başbakan” sıfatıyla kente ilk kez gelen Yıldırım’ın durumu sosyal medyada da en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

İzmir’in verdiği sözler ve yatırımlarla önümüzdeki yıllarda hızlı bir şekilde yükselişe geçeceğini ifade eden Yıldırım’ın fotoğraflardaki durumu 2010 yılında İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon’un Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’u, İsrail Parlamentosu Knesset’e çağırarak çalışma ofisinde alçak koltuğa oturtması ve düşük seviyede muhatap almasını hatırlattı.

ÇEVİK KUVVETTEN ÇOK SERT MÜDAHALE
Öte yandan partide konuşulan konular arasında akşam karşılama töreninde çıkan olaylar da yer aldı. Erdoğan ve Yıldırım için Adnan Menderes Havalimanı’na gelen partililer sıkı güvenlik önlemi altında arama yapılarak bariyerlerden içeriye alındı. Havalimanında uçağın iniş yaptığı alana sadece il başkanlığının verdiği listede bulunan kişiler girebilirken dışarıda ise tartışma ve kavga vardı. Seferihisar ve Bayraklı’dan gelen yoğun kalabalık bir an da bariyerlere yüklenince ortalık karıştı. Çevik kuvvet kalabalığa müdahale ederken jop kullandı. Bazı partiler polis müdahalesinin ardından yere düşerken gerginlik parti yöneticilerinin araya girmesiyle yatıştırıldı.