GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Nisan 2016 Cuma 10:09

İzmir’de askeri araziye yeni yaşam alanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bornova ilçesi Doğanlar semtinde askeriyeden TOKİ’ye devredilen arazinin imar planlarını açıkladı.

EGEDESONSÖZ - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bornova ilçesi Doğanlar semtinde Başbakanlık Toplu Konut İdare Başkanlığı’na devredilen askeri alanın imar planlarını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı ile TOKi arasında 2007’de imzalanan protokol gereği devri yapılan Orgeneral Cemal Gürsel Kışlası için hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli imar planlarını hazırladı.

PLANDA NELER VAR?
1 ay süreyle İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıda kalacak planlarda kışla, ticaret alanına dönüştürülecek. Toplamda 135 bin metrekare büyüklüğündeki arazide cami, akaryakıt istasyonu ve iş merkezleri yapılabilmesi için inşaat izni verildi. Planda Hacılarkırı Caddesi’ne cepheli dev arazide gelen talepler doğrultusunda itfaiye istasyonu, yol, otopark alanları da ayrıldı.

DOĞANLAR STADI’NIN YANINDA
Son dönemde Bornova’nın yeni yaşam yerleri olma yönünde inşaat yatırımlarının hızlandığı Doğanlar’ın merkezi bölümünde yer alan arazi, yeni yapılan Bornova Şehir Stadyumu’nun  hemen yanında yer alıyor.  Büyük bölümü yeşil alan olan mevcut arazinin yeni planda yüzde 20’lik kısmı da yeşil alan olarak düzenlendi.