GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
26 Aralık 2022 Pazartesi 20:42

İzmir’de ‘asgari ücret’te ilk fire: 39 yıllık firma kapatıyor!

İzmir’de giyim sektörü başta olmak üzere çok sayıda iş kolunda yatırımı olan Remzi Peköz, girdi maliyetlerinin yanı sıra asgari ücrete gelen zammın kendilerini etkilediğini belirterek “39 yıllık firmayım, ayaktayım ama kapatmayı düşünüyorum” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Son dönemde, ekonomide yaşanan olumsuzluklar ve artan maliyetler sebebiyle iş dünyası oldukça zorlu günler geçiriyor.

Asgari ücretin net 8 bin 500 TL’ye çıkarılmasının ardından çalışan bir işçinin maliyeti 11 bin 750 TL’ye yükseldi. Artan maliyetler ve işçi maliyetlerindeki yükseliş dolayısıyla birçok sanayici kara kara düşündürürken çalışanlar ise işsiz kalma endişesi yaşıyor.

İzmir’de uzun yıllardır giyim ve maden sektöründe aktif yatırımlar yapan ve birçok ekonomi kuruluşunda önemli görevler üstlenen Beta Konfeksiyon Genel Müdürü Remzi Peköz, yaşanan süreçtan oldukça etkilendiklerini belirtti.

BEŞ BİN, ON BİN İŞÇİ ÇIKARILMAYA BAŞLANDI
Tekstil sektöründe çok sayıda ihracat yaptıkları ülkeler olduğunu kaydeden Peköz, EBSO Meclisi’nde söz alarak yaşadığı sıkıntıları anlattı. Peköz açıklamasında "Asgari ücret zammı bizim için çok büyük problem… Sektörde beş bin, on bin işçi çıkarılmaya başladı. Bu kurla firma monopol değilse ayakta kalması zor. 39 yıllık firmayım, ayaktayım ama kapatmayı düşünüyorum. 102 liralık destekle bu iş olmaz" ifadelerini kullandı.