GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Ekim 2016 Cuma 17:35

İzmir’de akıllı telefonu olmayan Alevi dedesine Bylock gözaltısı!

Kentte FETÖ operasyonları tam gaz devam ederken, şok bir karar çıktı. Akıllı telefonu olmayan bir Alevi dedesi ‘Bylock' operasyonunda gözaltına alındı. CHP milletvekili Musa Çam, STK temsilcileri ve hukukçular devreye girdi.

Onur DENİZ/ EGEDESONSÖZ - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar tam gaz devam ediyor.

FETÖ operasyonları kapsamında kriptolu mesajlaşma sistemi ‘Bylock’u kullanan örgüt üyeleri de birer birer tespit edilerek gözaltına alınıyor.

81 ilde devam eden soruşturmalar kapsamında İzmir’de ilginç bir olay yaşandı. Operasyonların İzmir ayağında bir gözaltı şoku yaşandı. İZSU ‘da görev yapan Alevi dedesi Hüseyin Ateş, ‘ByLock’ kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Ateş’in gözaltına kararına evde üzerine kayıtlı olan internetinden ByLock sistemine girilmesi gerekçe gösterildi.

AKILLI TELEFONU YOK
IP numarası tespitiyle gözaltına alınan Ateş’in akıllı telefon kullanmadığı ortaya çıktı. Bu nedenle sadece akıllı telefonlarda internet üzerinden girilebilen ‘Bylock’u teknik olarak kullanma imkanı olmayan Ateş’in gözaltı kararına itiraz edildi.

BAŞKA BİRİSİ KULLANMIŞ
Gözaltı kararı sonrası çok sayıda avukat ve STK temsilcisi olayın takipçisi oldu.

Süreci yakından takip eden CHP İzmir Milletvekili Musa Çam Egedesonsöz’e konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çam, “Hüseyin Ateş’e ByLock sistemini kullandığı gerekçesiyle gözaltı gerçekleştirildi. Kendisinin bu sistemi kullanma imkanı bulunmuyor. Bir başkası internetin IP numarasını kullanarak sisteme giriş yaptığını tahmin ediyoruz. Dosyayı okuduk inceledik.  Şu anda hukukçular gerekli itirazları yapıyor. Yeni incelemeler sonrasında kendisinin serbest bırakılacağını düşünüyorum. Biz de olayın yakından takipçisi olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.