GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Ağustos 2016 Salı 15:53

İzmir’de AK Partili belediyede 'FETÖ' depremi!

İçişleri Bakanlığı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Karakurt ve Kültür Müdürü Bahadır Varvar açığa aldı.

EGEDESONSÖZ - Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik operasyonlar devam ederken gözler belediyelere çevrildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan çalışmalar büyük oranda tamamlanırken İzmir’de, Büyükşehir Belediyesi’nden bazı isimlerin bilgilerine başvuruldu. Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılan kişilerden bazıları serbest bırakılırken bazılarının ise ifade sürecinin devam ettiği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi, belediye birimlerine yönelik bir operasyonun söz konusu olmadığını ifade ederken kendilerine tebliğ edilen resmi bir listenin de bulunmadığının altını çizdi. Büyükşehir personeline yönelik anket çalışmaları da sürerken önümüzdeki günlerde bir listenin hazırlanacağı ve bu isimlerle ilgili gereken işlemin yapılmasının istenileceği dile getirildi.

FETÖ yapılanması kapsamında ilçe belediyelerinde de hareketlilik başladı.

AK Partili Selçuk Belediyesi’nde uzun süredir başkan yardımcısı kadrosunda bulunan Ali Karakurt, Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın kararı ile önce yazı işleri müdürlüğüne, ardından da arşive gönderilmişti. Karakurt, İçişleri Bakanlığı’nın kaymakamlık üzerinden belediyeye gönderdiği yazı sonrasında açığa alındı. Yine aynı belediyede Kültür Müdürü olarak çalışan Bahadır Varvar da açığa alınan isimler arasında yer aldı. Bir belediye personelinin de FETÖ soruşturması kapsamında görevine son verildiği öğrenildi.

Emniyet ve İçişleri Bakanlığı’nın belediyelere yönelik çalışmaları sürerken birçok belediyeye yönelik işlemlerin gerçekleştirileceği de konuşuluyor.