GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ocak 2016 Çarşamba 12:22

İzmir’de ağırlanan Türkmen çocuklara Delican morali!

AK Parti İl Başkanı Delican, Hatay çadır kampından gelen ve İzmir’de ağırlanan 35’i çocuk 42 kişilik Bayır-Bucak Türkmenleri heyetini ziyaret etti. Delican partisinin yardım politikaları hakkında bilgi verdi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – Suriye'nin Lazkiye kentinin kırsalındaki Bayırbucak bölgesinde, Beşar Esad'a bağlı birliklerin Rusya'nın havadan ve denizden verdiği destekle yaptığı saldırılardan kaçan Türkmenler, Hatay'da kurulan çadır kampta kalıyor.

Kampta kalan yaşları 8-12 arasında olan 35 çocuk, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ve AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş'un organizasyonuyla kente gelerek Karşıyaka ile Galatasaray arasındaki Ziraat Türkiye Kupası maçını izledi, maç öncesi ve sonrası çeşitli etkinliklerle keyifli anlar geçirdi.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da maç organizasyonunun bir gün sonrasında İzmir’de Karayolları Genel Müdürlüğü misafirhanesinde ağırlanan çocukları ve Türkmen heyetini ziyaret etti.



Çocuklar Delican’ı İstiklal Marşı’nın kıtaları ile dua okuyarak karşılarken, Başkan da çocuklara ve ailelerine hediyeler dağıtarak sevgisini gösterdi.

Delican buluşmada AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı’nın Bayır-Bucak Türkmenleri için düzenlediği kampanya hakkında bilgi verdi.

MORAL VERMEK İÇİN…
İl Başkanı Bülent Delican, Bayır- Bucak Türkmenleri’ne moral vermek için organizasyonu düzenlediklerini söylerken, AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başknalığı’nın kampanyasına destek verdiklerini dile getirdi. Delican, “Bizler bugün Hatay’ın Yayladağ bölgesinde yaşayan Bayır- Bucak Türkmenleri kardeşlerimizin evlatlarına moral vermek için buradayız. Dün de zaten Karşıyaka- Galatasaray kupa maçına gitmişlerdi. Bugünde çeşitli etkinliklere katılacaklar. Bizlerde kendileriyle hasbıhal etmek için bir yemek organizasyonu düzenledik. Genel Başkan Yardımcımızın başlattığı kampanyaya destek vermek için buradayız” dedi.

TERÖRÜ KAZIYACAĞIZ
Mağdur olan insanlara yardım yapmaktan vazgeçmeyeceklerini söyleyen Delican, Suriye’deki ve ülkenin doğusundaki terörün bir an önce bitmesini istedi. Teröre geçit vermeyeceklerini söyleyen Delican, “Biz mağdur olanlara asla yardım yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Elimizden gelen desteği vermek bizim görevimizdir. Bu açıdan burada gencecik kardeşlerimizin ülkelerine dönmesi için Suriye’de tekrar barışın sağlanması için destek vereceğiz. Esed rejiminin baskısı altında kurtulurlar. Esed rejimi bildiğiniz gibi terörü de besliyor. Dün terör İstanbul’da 11 can aldı. Şiddetle bu saldırıyı kınıyorum. Aslan teröre geçit vermeyeceğiz. Ülkemizin komşularıyla her zaman ilişkileri iyidir. Ama yapılanlara da göz yumamayız. İnşallah bu zulüm kısa sürede biter. Ülkemizin aydınlık geleceği ve güçlü bir şekilde, ilerlememiz birilerini rahatsız etse de biz vazgeçmeyeceğiz. Esed’in katliamlarından kaçan insanlar Ege’nin sularında can veriyorlar. Bunlara şahit olmak hepimizi üzüyor. Bir an önce vatanlarına dönmelerini ve eski huzurlarına kavuşmalarını istiyoruz. Türkiye üzerine düşeni bu konuda yapıyor. Biliyorsunuz Suriyelilere yüzde 10 çalışma hakkı tanındı. Bizlerde onların kurmuş olduğu derneklere yardım kampanyaları başlatacağız. Bundan sonra çocuklarımız ölmesin. Suriye’de yaşanan savaş, doğuda yaşanan terör bir an önce bitsin. En büyük temennimiz. Ama terörü kazıyacağız. Bölgenin istikrarı için Türkiye’nin güçlü olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ELBETTE ÜLKEMİZE GERİ DÖNECEĞİZ
Suriye Türkleri Bayır-Bucak Sorumlusu Ahmet Nezir ise, “Hatay Yayladağ’da 34 köy bulunuyor. Bu köylerin sadece 23 tanesinde Türkmenler oturabiliyor. Diğer yerler bombalanıyor. Çocuklarımızın ağabeyleri, babaları şehit düştü. Biz buradan Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. Bize kucak açtılar. Biz Suriye’de hak sahibiyiz. Elbette ülkemize geri döneceğiz” diye konuştu.