GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Mart 2023 Çarşamba 08:11

İzmir’de acele kamulaştırma kararı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararnameye göre Aliağa Devlet Yolu, Nemport ve TCDD Lojistik Saha Bağlantı Kavşağı Projesi kapsamında bazı parseller acele kamulaştırıldı.

EGEDESONSÖZ - Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre İzmir’in Aliağa ilçesindeki bazı parsellerin acele kamulaştırıldığı duyuruldu.

Karara göre, İzmir-Aliağa Devlet Yolu, Nemport ve TCDD Lojistik Saha Bağlantı Kavşağı Projesi kapsamında bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırıldı.

İlçenin Aliağa, Samurlu ve Siteler mahallelerinde yol güzergahı üzerinde kalan 30 parsel için işlem başlatılacak.



Karada “İzmir-Aliağa Devlet Yolu, Nemport ve TCDD Lojistik Saha Bağlantı Kavşağı Projesi (km: 55+555.90-56+442.05, 0+000.00-0+470.78) kapsamında ekli kroki ve listede güzergâhı, bulundukları yerler ve ada/parsel numaraları gösterilen taşınmazlar ile üzerlerindeki müştemilatın, Proje güzergâhına rastlayan kesimde araziye girilebilmesi ve yol yapım çalışmalarının yürütülmesi amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verilmiştir. “ denildi.