GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
29 Eylül 2021 Çarşamba 09:47

İzmir'de 85 lojman için satış kararı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Konak Emlak Daire Başkanlığı kent genelinde 5 farklı ilçe sınırları içerisinde yer alan toplam 85 adet lojman nitelikli taşınmazı satış listesine çıkarma kararı aldı. Fiyatları 285 bin TL ila 710 bin TL arası değişen taşınmazların beklenen tutarla üzerinden satılması halinde, bakanlığın kasasına 29 milyon 165 bin TL girmesi bekleniyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Son dönemlerde gerçekleştirdiği satışlar ile sık sık gündeme gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu kez de Konak Milli Emlak Müdürlüğü aracılığı ile Toprak Mahsulleri Ofisi, PTT ile Milli Piyango İdaresine ait olan toplam 85 adet taşınmazı satış listesine çıkarttı.

Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi'nde 14, Gaziemir Atıfbey Mahallesi'nde 60, Karabağlar Arap Hasan Mahallesi'nde 1, Balçova Balçova Mahallesi'nde 1, Karşıyaka Şemikler Mahallesi'nde 5 ve Soğukkuyu Mahallesi'nde 4 adet taşınmazını vitrine çıkartan emlak müdürlüğü, beklenen satışların gerçekleşmesi halinde 29 milyon 165 bin TL gelir elde edecek.

13-14-19-20-21-26-27 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek ihalelerin ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ek Binası giriş katında bulunan ihale salonunda gerçekleştirileceği açıklandı.