GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Eylül 2024 Pazartesi 14:13

İzmir’de 4 ilçeden Adıyaman ile ‘kardeşlik’ protokolü hamlesi

Bayraklı, Çiğli, Karabağlar ve Buca Belediyeleri, Kahramanmaraş merkezli olan ve 11 ilde ağır yıkımlara neden olan 6 Şubat depremi için yaraları sarmak amacıyla Adıyaman ile kardeş şehir olma kararı almaya hazırlanıyor

EGEDESONSÖZ - 6 Şubat 2023 yılında Türkiye'yi derinden sarsan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6  büyüklüğündeki deprem sonrası bakanlığın verilerine göre 50 bin 783 vatandaş hayatını kaybetmişti.

Aralarında Adıyaman’ın da bulunduğu Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ’da yaraların sarılması için yoğun çalışmalar devam ederken Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi İzmir’den de deprem bölgesine yardım eli uzanmış durumda.

Bu kapsamda deprem bölgesindeki kentlerin yeniden inşa süresi ve bölge belediyelerinin vatandaşlara daha rahat hizmet etmesi amacıyla harekete geçen İzmir ilçe belediyeleri ‘kardeş şehir’ protokolü süreçlerine hız vermiş durumda.

4 İLÇE DÜĞMEYE BASTI
Büyükşehir Belediyesi’nin de geçmişte destek olduğu Adıyaman için harekete geçen Bayraklı, Çiğli, Karabağlar ve  Buca Belediyeleri deprem bölgesine destek olmak için harekete geçti.

Belediyelerin Eylül ayı meclis gündemlerinde yer alan önergelerde şu ifadelere yer verildi;

Bayraklı Belediyesi: “Bayraklı Belediyesi ile Adıyaman Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması ve belediyecilik kapmasında ortak iş protokolleri imzalamaya Belediye Başkanı Sayın İrfan ÖNAL’a yetki verilmesi hk.”

Çiğli Belediyesi: “Yazı İşleri Müdürlüğünün, Adıyaman Belediye Başkanlığı ile kardeş şehir olunması ve kardeş belediyecilik kapsamında proje işbirlikleri yapmak üzere protokol imzalaması için Belediye Başkanı Onur Emrah YILDIZ'a yetki verilmesi ile ilgili konunun görüşülmesi.”

Karabağlar Belediyesi: “Belediyemiz ile Adıyaman Belediyesi arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkileri ile işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin (p) fıkrası uyarınca Kardeş Kent ilişkisi kurulması hk.”

Buca Belediyesi: “5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (p) bendi gereğince Adıyaman Belediyesi ile kardeş belediye olunması istemine dair önerge.”