GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Ağustos 2016 Salı 13:05

İzmir'de 4 Ağustos teyakkuzu: Sendikalar tam kadro alanda olacak!

CHP Taksim ardından Gündoğdu Meydanı’nda ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ yapacak. Hazırlıklar tam gaz sürerken, İzmir Emek ve Demokrasi güçlerinden mitinge tam katılım çağrısı geldi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülke genelinde meydanlarda gerçekleşen demokrasi nöbeti tam gaz devam ederken, CHP de ikinci mitingine hazırlanıyor.

- CHP'den sendika turu: Mitinge destek çağrısı!

CHP Taksim Meydanı’nın ardından İzmir Gündoğdu Meydanı’nda da Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi yapacak.

İzmir'deki sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve sendikalar 4 Ağustos akşamı Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşecek "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" için tam kadro destek kararı aldı. Emek ve demokrasi güçleri cephesinde varılan uzlaşmanın ardından mitinge katılım çağrıları sürüyor.

MESLEK ODALARINDAN İZMİR HALKINA ÇAĞRI VAR

Darbeye karşı demokrasiyi savunmak için mitinge tam kadro çıkarma yapacak olan meslek odaları adına açıklamada bulunan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Melih Yalçın, "Darbenin hemen ertesinde yaptığımız toplantılarda İzmirli emek ve demokrasi güçleri olarak ortak bir bildiri yayınladık ve sokağa çıkma kararı aldık. Miting için hazırlıklarımız sürerken CHP ve HDP'nin de benzer  birer çalışması olduğunu gördük ve örgüt olarak demokrasi adına tek ses olmak için bizler de katılımı uygun gördük. 4 Ağustos akşamı 19:30'da Gündoğdu'da herkes tek ses, tek yürek olacak. Tüm İzmirlileri demokrasi mücadelesi için alanlara davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

SENDİKALAR TAM KADRO ALANDA OLACAK

Emek örgütleri adına ortak açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da, "Demokrasiye, laikliğe, insan haklarına, özgürlüklere sahip çıkmak için herkesi Gündoğdu'ya bekliyoruz. Biz işçi sınıfı olarak taleplerimizi unutmayacağız. 4 Ağustos'tan sonra da mücadelemiz sürecek. Yine sokaklarda olacağız. Emek için, demokrasi için direnmeye devam edeceğiz" dedi.