GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Ocak 2016 Çarşamba 14:34

İzmir’de 10 günlük firmaya hayali ihracat baskını!

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, kentte yaklaşık 10 gün önce faaliyete geçen bir fimanın sahte fatura düzenleyerek Gürcistan'a yapacağı 5 milyon liralık hayali ihracata engel oldu. 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, İzmir'de 10 gün önce faaliyete geçen ve Gürcistan'a ilk kez ihracat yapacak bir firmanın, İzmir Gümrük Müdürlüğü'ne tescil ettirdiği beyannameleri incelemeye aldı.

Kontrolde, firmanın Gürcistan'a göndermek istediği 30 bin lira değerindeki zeolit mineral madenini ihracat beyannamesinde 5 milyon lira olarak gösterdiği ortaya çıktı. Firmanın ihraç edeceği madenin gerçek değerinin anlaşılmaması için madeni satın aldığı firma yerine yurt içindeki başka bir firmadan satın alınmış yüksek kıymetli sahte fatura düzenlediği tespit edildi. Firmanın KDV iadesi almak için kurulduğunu, stok kayıtlarının boş olduğunu ortaya çıkartan ekipler, yaklaşık 880 bin lira KDV iadesinin alınmasını da engelledi. Firma yetkilileri H.K. ile H.D. ve gümrük müşaviri M.Y. hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. (dha)