GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
28 Nisan 2020 Salı 14:45

İzmir’de 1 Mayıs’ın programı: Basmane’de anma, Gündoğdu’da sembolik tören!

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, 114 yıl önce kutlanan ilk 1 Mayıs’ın adresi olan Basmane’de 30 Nisan’da anma töreni düzenleneceğini açıkladı. Sarı ayrıca sokağa çıkma yasağının uygulanacağı günler arasında olan 1 Mayıs’ta işçi ve emekçi bayramı için Gündoğdu Meydanı’nda sembolik bir tören hazırladıklarını ifade etti. Sarı, dilekçeyi Vali Ayyıldız’a iletecek ve son karar görüşme sonrası netleşecek.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nda yapılacak organizasyonlar hakkında kararını verdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) İzmir’deki temsilcileriyle birlikte yol haritası hazırladıklarını aktaran DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı açıklamalarda bulundu.

Dünyanın olağanüstü bir dönemden geçtiği günlerde Türkiye de koronavirüs salgınıyla mücadele ederken bazı illerde online (internet üzerinden) 1 Mayıs kutlamaları yapılacağı yönünde gelişmeler yaşanmıştı.

Gözler İzmir’e çevrilmiş, kentte 1 Mayıs’ın adresi olan Gündoğdu Meydanı’nda herhangi bir hazırlık yapılıp yapılmayacağı da merak edilmişti.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız’a davetlilerin listesini sunacağını aktaran, Gündoğdu’da 200 kişiyi geçmeyecek bir sembolik tören hazırlanacağını ifade eden Bölge Temsilcisi Sarı ayrıca 30 Nisan Perşembe Günü ise Basmane’de bir anma programı tasarladıklarını açıkladı.

BASMANE’DE ANMA, GÜNDOĞDU’DA BASIN AÇIKLAMASI!
1-2-3 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı olacağına değinen ve program hakkında bilgiler veren Sarı şunları söyledi: 2020 1 Mayıs’ı ‘Şimdi emekle ve bilimle yeni bir toplumsal düzen kurma zamanı’ başlığı altında gerçekleşecek. Çünkü sahada çalışan emekçiler covid-19 ile mücadelede en ön saflarda. Ama ezilen, yok olan, asgari ücretten de aşağıda bir ücrete mahkum edilerek 1 Mayıs kutlamalarına doğru gidiyoruz. Her ne kadar 1 Mayıs sokağa çıkma yasağı ilan edilse de İzmir DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin almış olduğu karar doğrultusunda 114 yıl önce ilk 1 Mayıs’ın kutlandığı Basmane’de 30 Nisan’da saat 14:00’te bir anma yapacağız. İzmir Valiliği’ne bir dilekçe veriyoruz. Siyasi partilerin, sendika başkanlarının, kurum temsilcilerinin adı, soyadı ve kimlik numarasıyla yer alacağı listeyi ileteceğiz. İşçilerin bayramını sembolik de olsa Gündoğdu Meydanı’nda kutlamak için dilekçemizi vereceğiz. Orada bir basın açıklaması yapmak istiyoruz.