GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Mayıs 2024 Perşembe 09:17

İzmir dahil 8 ayrı şehirde gerçekleştirilecek... Emekliler mitingde buluşacak!

25 Mayıs Cumartesi günü İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda saat 16.00’da başlayacak mitinge tüm emeklileri davet eden Tüm Emekliler Sendikası Konak Şube Başkanı Fadıl Gezen, “Yerel seçimlerde iktidarı uyardık ama bundan ders almadıklarını görüyoruz. Hala emekliyle dalga geçiyorlar. Cumartesi günü emekliler olarak sesimizi daha gür çıkacağız, “Sefalete teslim olmayacağız” diye haykıracağız

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Emekliler, 25 Mayıs Cumartesi günü 8 aynı kentte eşzamanlı mitingler gerçekleştirecek. Tüm Emekliler Sendikası’nın İzmir örgütleri, Cumhuriyet Meydanı’nda hep bir ağızdan “Sefalete teslim olmayacağız”, “Bu maaşla yaşanmaz”, “Açlık ve sefalete hayır!” diye haykıracak. Tüm Emekliler Sendikası Konak Şube Başkanı Fadıl Gezen, tüm emeklileri cumartesi günü saat 15.00’te Gündoğdu Meydanı’nda toplanmaya, 16.00’da da Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitinge çağırdı.

GEZEN: TATİL BİZİM NEYİMİZE, YİYECEK EKMEK BULAMIYORUZ
Yerel seçimler öncesi Ankara’da, Tüm Emekliler Sendikası olarak iki büyük miting yaptıklarını, sokak eylemleriyle fark yarattıklarını belirten Şube Başkanı Gezen, emeklilerin bilinçli olarak yoksullaştırıldığını öne sürdü. Gezen, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Emeklilerin hayatlarının zorlaştırıldığını, yoksullaştırıldığını, açlığa mahkum edildiğini sağır sultan bile biliyor. Çalışma Bakanı, emeklilere müjde diye bir açıklamalarda bulundu. KYK yurtlarını emeklilere açacağız, devletin misafirhanelerini açacağız, yüzde 15 indirim yapacağız, emeklilere tatil hizmeti sunacağız, kiralık kasalarda indirim yapacağız, gibi.  İnsanlar yiyecek ekmek bulamıyor, ekmek bulsa, ekmeğin yanına yemek koyamıyor. Emekliler, bırakın tatil yapmayı, kahvehanede çay parası ödememek için parklarda vakit geçiriyor. 16 milyon emekliyle dalga geçiyorlar. Yerel seçimler öncesi eylemlerimizle farkındalık yarattık ve sonuçta iktidara en sert uyarımızı yaptık. Ne var ki iktidar, bu uyarıdan hiçbir ders çıkarmamış. Emeklilerin sesi soluğu olmaya devam edeceğiz. Cumartesi günü meydanlara inerek sesimizi duyurmaya çalışacağız.”

İZMİR MİTİNGİNE BÜYÜK KATILIM BEKLENİYOR
Mitingin, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir, Tarsus, Burhaniye ve Fatsa’da 8 ayrı şehirde eşzamanlı olarak gerçekleştirileceğini, İzmir’deki eylemde ise Aydın, Manisa, Söke, Didim, Bodrum, Kuşadası, Nazilli, Muğla, Milas ve Uşak’taki emeklilerin bir arada olacağını hatırlatan Tüm Emekliler Sendikası Konak Şubesi Başkanı Fadıl Gezen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir’de Konak, Bornova ve Seferihisar şubelerimiz var ve toplamda 2 binden fazla üyemiz bulunuyor. Türkiye genelinde sendikamızın üye sayısı 23 bini aştı. Çok büyük bir katılımla iktidara sesleneceğiz. 25 Mayıs Cumartesi günü Gündoğdu Meydanı’nda saat 15.00’te toplanacağız, yürüyürek Cumhuriyet Meydanı’a geleceğiz. 16.00’dan 18.30’a kadar Cumhuriyet Meydanı’nda mitingimizi yapacağız.İki aydır bu miting için hazırlanıyoruz. Üyemiz olsun olmasın, tüm emeklileri mitingimize davet ediyoruz, haklarını aramaya çağırıyoruz. SGK emeklisi, Emekli Sandığı emeklisi, Bağkur, Tarım sigortası emeklisi herkesle kol kola olacağız. Mitingde sefalete teslim olmayacağımızı, bu maaşlarla yaşanmayacağını haykıracağız; açlık ve sefalete hayır diyeceğiz.”