GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Şubat 2016 Salı 09:30

İzmir dahil 4 ilde ‘FETÖ’ baskını: Çok sayıda gözaltı

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonu 4 ilde eşzamanlı baskınlar düzenlendi. Toplam 19 kişi gözaltına alındı. İzmir’de de bir harita mühendisi gözaltında…

Manisa merkezli dört kentte düzenlenen 'Paralel Devlet Yapılanması' ve 'Fetullahçı Terör Örgütü' (FETÖ/PDY) operasyonunda, haklarında yakalama kararı çıkartılan 21 kişiden 19'unun gözaltına alındığı bildirildi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 'FETÖ/PDY' soruşturmasında bu sabah, Manisa merkezli Denizli, İzmir ve İstanbul'da düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkartılan 21 kişiden 19'u gözaltına alındı.

Manisa Belediyesi'ne sızarak inşaatlara usulsüz ruhsat verdikleri, karşılığında himmet, burs, kurban adı altında para alarak örgüte finansman sağladıkları iddialarıyla gözaltına alınan şüpheliler, emniyete götürüldü. Manisa Belediyesi eski imar işleri müdürü, memur ve müteahhitlerin de aralarında yer aldığı belirtilen zanlıların, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Öte yandan alınan bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında İzmir'de özel bir şirkette çalışan harita mühendisi gözaltına alındı.

KİMLER GÖZALTINDA?
Manisa merkezli 4 kentte düzenlenen 'Fethullahçı Terör Örgütü' ve 'Paralel Devlet Yapılanması' (FETÖ/PDY) operasyonunda Manisa'da yakalananlar şöyle: Manisa Belediyesi eski İmar İşleri Müdürü H.P., Manisa Belediyesi İmar İşleri Personeli K.B., müteahhit M.D., Manisa Büyükşehir Belediyesi memuru Y.Y., Manisa Büyükşehir Belediyesi İnşaat Mühendisi M.M., Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) eski başkanı olan inşaat mühendisi M.Ç., inşaat teknikeri İ.S., Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanı ve mühendis T.T.K., Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde inşaat mühendisi Y.T. ve bunların dışında Y.I., T.G., A.A., E.F.Y., T.K. ve B.K.Ç.

Bu operasyonda gözaltına alınanlardan MASİAD eski Başkanı M.Ç.'nin kentte gerçekleştirilen önceki 'Paralel Yapı' operasyonunda da gözaltına alınıp serbest kaldığı öğrenildi. (dha, a.a)