GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Haziran 2017 Çarşamba 14:24

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı: Böyle bir açıklama yok!

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe yönelik kamuoyuna yansıyan açıklamaları yapmadığı ifade edildi. Başsavcılık, haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

EGEDESONSÖZ -  İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşüyle ilgili açıklama yaptığı belirtilen Başsavcı Vekili Okan Bato’nun sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yeni Asır Gazetesi’nde manşetten yayınlanan haberde Özel Yetkili FETÖ Savcısı Başsavcı Vekili Bato’nun, “Adalet bu şekilde sokaklarda aranmaz. Adalet sadece ve sadece Adalet Sarayı'nda aranır. Adaletin en tarafsız ve dürüst ve tartışmasızı burada vardır. Adalet arıyorsa lütfen Adalet Sarayı'na gelsin. Adaletin burada olduğunu tüm meslektaşlarım kendisine eksiksiz ve harfiyen izah ederler" açıklamasında bulunduğu ifade edilmişti.

Başsavcılık yaptığı açıklamada, “İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bato’dan CHP Liderine: Adalet Yolda Değil Burada” manşetiyle verilen haberde özetle, Okan Bato’nun Kılıçdaroğlu’na adalet arıyorsa adalet sarayına gelsin şeklinde çağrıda bulunduğu iddiası yer almışsa da; İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nın anılan gazete veya başka  her hangi bir basın-yayın kuruluşuna böyle bir beyanatı söz konusu olmamıştır. Haber gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.