GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Şubat 2021 Salı 09:05

İzmir buz kesti... Kar etkisini arttırıyor!

İzmir’in yüksek kesimleri ile kıyı ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Poyraz ve fırtınanın etkisi ile hava sıcaklıkları düştü. Kar yağışları bugün etki alanını biraz daha genişletecek. Yarın ise tamamen İzmir’i terk edecek.

EGEDESONSÖZ- İzmir’i etkisi altına alan soğuk hava dalgası kar yağışını da beraberinde getirdi. İzmir’in yüksek kesimlerinde -Bornova, Buca, Karabağlar, Karşıyaka ve Çiğli’nin üst kesimleri dahil- ile Dikili, Foça, Çeşme, Karaburun’da deniz etkili kar yağışı görüldü. Ayrıca Bozdağ, Nif Dağı, Yunt Dağı ve Spil Dağı’nda gece de kar yağışı sürdü.

KAR ETKİ ALANINI GENİŞLETİYOR
Poyrazın da etkisi ile hava sıcaklığının oldukça düştüğü kentte bugün kar etki alanını genişletiyor. Yağışların Buca, Bornova, Karşıyaka, Gaziemir, Karabağlar ve Buca’nın üst kesimleri ile Bergama, Kınık, Aliağa, Kemalpaşa, Güzelbahçe ve Seferihisar’da da kar görülecek.

ZİRAİ DON VE BUZLANMA TEHLİKESİ
Havanın eksi derecelere düşecek olması sebebiyle zirai don tehlikesine karşı üreticilerin dikkatli olması gerekiyor. Diğer yandan Çeşme-İzmir Otoyolu ile İzmir-Manisa arasında yolculuk yapacak sürücülerin buzlanmaya karşı dikkatli olması konusunda uyarılıyor.

Perşembe gününden itibaren itibaren ise sıcaklıklarda kademeli bir yükseliş bekleniyor.