GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Şubat 2021 Cuma 09:32

İzmir Büyükşehir’in 37 tabancası 'emekli' oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan 37 adet tabanca ve 440 adet 7,65 mm çap fişeği hurdaya çıkarmaya karar verdi. Alınan karar Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan Meclis gündeminde de yer aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan Meclisi'nin gündemi yayınladı.

Yayımlanan metinde birçok gündem maddesi yer alırken, dikkat çekici maddelerden biri de İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan 37 adet tabancanın hurdaya ayrılması kararı oldu.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan 37 adet tabanca  ve 440 adet 7,65 mm çap fişeği hurdaya ayrılmak üzere M.K.E. Kurumuna hibe edilmesine karar verildi.

Şubat ayı olağan Meclisi'nde yer alan madde de şu ifadelere yer verildi;

"Belediyemiz İşletme ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı demirbaşına kayıtlı ve Önergede seri numaraları belirtilen, 37 adet tabanca ekonomik ömrünü doldurduğundan dolayı bedelsiz ve şartsız olarak hurdaya ayrılmak üzere M.K.E Kurumuna hibe edilecek olup; bahse konu Kırıkkale marka tabancaların ve bu tabancalara ait 440 adet 7,65 mm çap fişeğin, ekspertiz raporunun alınması ve söz konusu tabancaların Belediyemiz silah demirbaş kadrosundan düşülmesi hususunun görüşülmesi."