GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Nisan 2021 Salı 10:31

İzmir Büyükşehir'den kahveciler 1250 TL'lik destek

İzmir ili sınırları içerisinde yer alan kahvehanecilere nakdi destek vermeyi hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne komisyonlardan iyi haber geldi. Plan ve Bütçe, Hukuk, Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonları'nda görüşülen ilgili madde oybirliği ile kabul edilirken, kahvecilere bin 250 TL'lik nakdi desteğin de önü açılmış oldu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Koronavirüs pandemisinden en fazla etkilenen sektörler arasında yer alan kahvehaneciler için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden müjdeli haber geldi.

Mart ayı olağan Meclis oturumunda kahvecilere bin 250 TL'lik nakdi destek konusunu komisyonlara gönderen Büyükşehir Belediyesi, Plan ve Bütçe – Hukuk – Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonları'ndan gelen rapor sonrası son kararını vermeye hazırlanıyor.

Komisyonlarda incelenen madde, oybirliği ile uygun bulunurken, Meclis üyelerinin oylarına sunulacak maddenin kabul edilmesi halinde, İzmir ili sınırları içerisinde yer alan kahvecilere bin 250 TL'lik nakdi destek verilmeye başlanacak.

Meclis üyelerinin oylarına sunulacak gündem maddesinde şu ifadelere yer verildi;

"İzmir Kahveciler Odası'nın 03/03/2021 tarihli ve 82042 sayılı dilekçesine konu, 20/11/2020 tarihinde İçişleri Bakanlığı genelgesi ile işyerlerinin kapatıldığı ve birçok esnafın zarar görmesi nedeniyle Belediyemizce nakdi yardım yapılması talep edilmiş olup; 699 esnafımızın her birinin adına 1.250,00- TL nakdi yardım yapılması ve yapılacak bu desteğin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğüne ait ilgili bütçe kodundan karşılanmasının; “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi içeriğinde zorunlu olarak fiili kapalı olduğu dönem dikkate alınarak İBB Sosyal Yardım Yönetmeliğinin 4. madde (m) fıkrası, 6. madde (c) ve (d) fıkrası içeriğinde hukuken bir sakınca görülmemekle” şeklindeki Müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk – Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonları Raporu."