GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Mayıs 2024 Perşembe 13:03

İzmir Büyükşehir'de TİS krizi ve eylem: Burası Karşıyaka değil!

İzmir Büyükşehir’de TİS masasının oluşturulamaması üzerine TÜM BEL-SEN üyesi büyükşehir emekçileri başkanlık ofisinin bulunduğu Kültürpark’taki İzmir Sanat önünde eyleme başladı. Sendika yöneticileri Başkan Tugay’la görüşmeden eylemi sonlandırmayacaklarını dile getiriyor. Tugay’ın tutumunu da eleştiren sendikacılar “Burası Karşıyaka Belediyesi değil, burası İzmir Büyükşehir Belediyesi. Burada örgütlü bir yapı var. Biz an önce masanın kurulmasını ve emekçilerin enflasyona ezilmemesini istiyoruz” dedi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde masanın oluşturulamaması üzerine sendika eylem yaptı.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen ilk görüşmenin ardından sendikanın çağrılarına rağmen bir kez daha yeni TİS görüşmesi gerçekleştirilemedi. TİS masasının oluşturulamaması üzerine sendika üyeleri bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark içindeki hollerinde basın açıklaması yaptı.

Başkan Tugay’ın ve büyükşehir bürokratlarının masaya oturma çağrısı yapıldığı açıklamada ödenmeyen Ramazan Bayramı ve 1 Mayıs ikramiyelerinin de yatırılması da istendi. 

Bugün sendika yöneticileri ile İzmir Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Barış Karcı bir araya geldi ancak görüşmede Karcı’nın TİS konusunda yetkilendirilmediği yönünde açıklama yaptığı öğrenildi.

'BURASI KARŞIYAKA DEĞİL'
Egedesonsöz’e açıklamada bulunan TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube Coşkun Elbir “Toplu sözleşme masasının yeniden kurulması için Başkan Tugay ile bir görüşme talep ettik ancak o da kendi yoğunluğunu bahane ederek Genel Sekreter Barış Beye yönlendirdi. Bugün Genel Sekreter Karcı bize “Bana toplu sözleşme yetkisi ile ilgili bir yetki vermediler. Dolayısıyla size söyleyecek hiçbir şey yok” dedi. Biz de bunun üzerine oyalama değil toplu sözleşme istediğimizi belirterek eyleme geçtik. Hollerden başkanlık ofisinin olduğu İzmir Sanat’a kadar yürüdük. Şu an oradayız. Başkanı bekliyoruz. Başkanla görüşüne kadar buradan ayrılmayacağız. Burası Karşıyaka Belediyesi değil, burası İzmir Büyükşehir Belediyesi. Burada örgütlü bir yapı var. Biz an önce masanın kurulmasını ve emekçilerin enflasyona ezilmemesini istiyoruz” dedi.

Başkan Tugay'ın yarın için randevu vereceğini belirtmesi üzerine eylem sonlandırıldı.

SENDİKANIN TALEPLERİ NELER?
Kamu emekçileri 14 bin TL olan sosyal denge tazminatının 22 bin TL’ye yükseltilmesini, 5 adet ikramiyenin 4 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarılmasını, yılda 3 adet 3 bin TL'lik Halkın Bakkalı alışveriş çeki verilmesini istedi.Kamu emekçileri ayrıca kadın çalışanlar ücretsiz olarak HPV aşı sağlanmasını, 0-15 yaşları arasında çocuğu olan çalışanların mesai saatlerinin düzenlenmesini ve engelli yakını olanlarla ilgili düzenleme yapılmasını talep etti.