GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Ocak 2023 Salı 16:19

İzmir Büyükşehir'de kadro revizyonu: Kimler geldi/kimler gitti?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bürokrasi kadrosunda revizyona gitti. Soyer bazı daire başkanlarını değiştirirken yönetim şemasında yer alan bir daire başkanlığını da kapattı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bürokrasi kadrosunda değişime gitme kararı aldı. Genel Sekreterlik görevine Barış Karcı’nın getirilmesinin ardından Başkan Soyer alt kadroları da şekillendirmeye başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kritik birimlerden birisi olan Ulaşım Daire Başkanlığı’nda değişime gidildi. Raylı Sistemler Daire Başkanlığı bünyesinde Banliyo Sistemler Şube Müdürü olarak görev yaparken Ulaşım Daire Başkanlığı’na atanan Mürüvvet Sibel Özgür bir yıl sonra görevinden alındı. Özgür’ün yerine Ulaşım’a Kültür ve Sanat Daire Başkanı Kadir Efe Oruç getirildi. Oruç daha önce belediyede Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı görevinde bulunmuştu. Oruç’tan boşalan Kültür Sanat Daire Başkanlığı’na ise Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanlığı, Kent Ekonomisi ve Yenilikçi Endüstriler Şube Müdürü Ceren Umay getirildi.

Kadro operasyonunda Park Bahçeler Daire Başkanı Erhan Önen de gidenler arasında yer aldı. Tarım Daire Başkanlığı’nda memur olarak çalışırken park ve bahçelere daire başkanı olan Önen’in performansı yeterli bulunmadı. Öner’in yerine Ulaşım Daire Başkanlığı İzmir Ulaşım Merkezi (İZUM) Şube Müdürü Mete Güzelocak getirildi.

KENT TARİHİ VE TANITIMI BAŞKANLIĞI KAPATILDI
Büyükşehir’de uzun süredir daire başkanlığı düzeyinde yönetim şemasında yer alan Kent Tarihi ve Tanıtım Daire Başkanlığı kapatıldı. Kent Tarihi Dairesi’nde Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürü olarak da görev yapan Daire Başkanı Mehriban Yanık’ın kadrosu şube müdürlüğüne düşürüldü. Ayrıca değişikliklerin devam edeceği ve kadrolarda yeni şekillenmelerin olabileceği ifade edildi.

Öte yandan atama kararları Başkan Soyer tarafından imzalanarak ilgili genel sekreter yardımcılıklarına ve daire başkanlıklarına gönderildi.