GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
17 Haziran 2022 Cuma 08:29

İzmir, bir fuar daha kazanacak!

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, Mermer Fuarı, Gelinlik Fuarı kadar iddialı Uluslararası İzmir Jewelry EXPO Fuarı için hummalı bir çalışma içinde olduklarını anlattı. Tarihin yakında netleşeceğini belirten Başkan Buyrukçu, “Bu fuar, sektörümüze yeni bir hava getirecek, can verecek” dedi.

EGEDESONSÖZ – İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, İzmir’e yeni bir fuar kazandırmak için yoğun çalışma içinde olduklarını söyledi. SONSÖZ TV’de yaptığı açıklamada, Uluslar arası İzmir Jewelry EXPO Fuarı’nın, fuarcılıkta İzmir’in gözbebekleri Mermer ve Gelinlik fuarları kadar büyük olacağına vurgu yapan Başkan Buyrukçu, İZFAŞ’ın şu anda 54 ülke ile temas halinde olduğunu bildirdi.

TAKI İHRACATINDA BEŞ ÜLKEDEN BİRİYİZ
Fuarın tarihinin çok kısa zamanda açıklanacağının altını çizen İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Fuar projemiz var. Toplantı yaptık, tüm ayrıntıları konuştuk. Fuarın tarihini önümüzdeki günlerde netleştireceğiz. İzmir’de enternasyonal bir fuar düzenleyeceğiz, sadece bölge halkı ve esnafı değil, tüm dünya üreticilerini, makine sektörünü İzmir’e getirip sektör turizmini geliştirmeye yönelik düzenleyeceğiz. Adı; “İzmir Jewelry EXPO” olacak. Logomuz da belli oldu. Ufak bir tarih değişikliğine gideceğiz. İzmir’imize uluslararası bir fuar kazandıracağız. Bununla ilgili hummalı bir şekilde çalışıyoruz.

Bir Mermer Fuarı, bir Gelinlik Fuarı kadar iddialı bir fuar olacak. Takı İhracatı yapan ülkeler arasında ilk 5’teyiz. İlk sırada Hindistan var, sonra ABD, İtalya geliyor. Böylesine bir ülkenin Ekim ve Mart aylarında olmak üzere sadece 2 tane ihracat fuarı var, İstanbul’da. Üçüncü ayağını biz İzmir’de yapacağız. İzmir, fuarlar kentidir. Dünya insanları, ülkemiz insanları yeni teknolojiyi hep İzmir fuarında görmüştür. Kuyumculuk fuarı için kolları sıvadık. İZFAŞ bu konuda geniş bir yelpazeye sahip. 54 ülkede hem katılımcı, hem ziyaretçilerle görüşmek için tam saha ekiple çalışmaya başladı.”