GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
21 Temmuz 2016 Perşembe 10:12

İzmir Başkanlar Kurulu: Birleşme zamanı!

Türkiye’de 15 Temmuz akşamı başlayan darbe girişimine karşı İzmirli başkanlardan ortak demokrasi açıklaması geldi.

EGEDESONSÖZ - Türkiye TSK içinde bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimiyle sarsıldı. Girişimde onlarca polis ve vatandaş şehit olurken, halka meydanlara akın etti.

Darbe girişimi sonrası yargılama sürecine geçilirken iş dünyasından darbe girişimine lanet yağdı.

Yaşanan gergin ortamın ülke ekonomisine yapacağı olumsuzluklar tartışılmaya devam ederken İzmir iş dünyasından hükümete destek açıklamaları geldi.

Süreç içerisinde ülke genelinde 3 aylık olağanüstü hal ilan edilirken bir açıklamada İzmir Başkanlar Kurulu’ndan geldi.

İŞTE O BİLDİRİ

Ortak olarak ‘birleşme zamanı’  başlıklı açıklanan bildiride şu ifadelere yer verildi: “Milli irademize karşı düzenlenen ve ülke demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen darbe girişimini  İzmir iş dünyasının temsilcisi kuruluşları olarak büyük bir öfke ile kınıyoruz.

TÜRK HALKI KEFENİ YIRTIP ATMIŞTIR

Milli İradenin temsil edildiği Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ve kamu kurumlarını bombalayan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından Türk halkını terörizm ve düşmanlardan korumaları için kendilerine emanet edilen, uçak, helikopter ve tanklarla Türk milletine saldıran gözü dönmüş canileri Türk milleti tarihe geçecek şanlı bir mücadele ve dik duruşla püskürtmüştür. Türk halkı 15 Temmuz'da kendisine giydirilmek istenen kefeni yırtmış atmış, 15 Temmuz'u Demokrasi Gününe dönüştürmüştür.

HİÇBİR GÜÇ BOY GÖSTEREMEZ

Halkımız demokrasiden yana olan tavrını çok net bir şekilde tüm dünyaya göstermiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edilen partiler tek vücut halinde hareket ederek Türk halkının hislerine tercüman olan ortak bildiriye imza atmıştır. Gazi Meclis’in çatısı altında gösterdikleri demokratik tavır hepimizin geleceğe daha umutla bakmasına olanak sağlamıştır. Bu tavrın bundan sonra da devam ettirilmesi; bütün sorunlarımızın ortak değerlerimizin bekasını odak alarak elbirliğiyle çözülmesi, ayrıştırıcı değil birleştirici bir dil kullanılması, milletin genel beklentisidir. Türkiye, demokrasi dışı hiçbir gücün boy gösteremeyeceği evrensel bir demokrasiyi hep birlikte tesis etmek zorundadır.

Türkiye hem tarihi olarak, hem de ekonomik güç olarak büyük ve güçlü bir ülkedir. Bu elim olay karşısında gösterdiğimiz ortak mücadeleyi güçlendirerek koruduğumuz takdirde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet seviyesine kısa sürede çıkacak potansiyele sahiptir.

Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olması ülküsünden ayrılmaması için bu elim kalkışmada vatanları için şehit olan polis, asker, sivil tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, başta aileleri olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyor, yaralanan demokrasi gazilerimize ise acil şifalar temenni ediyoruz.”

11 KURULUŞUN ORTAK İMZASI

Bildiride imzası bulunan isimler şöyle;

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkanı Salih Esen

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Meclis Başkanı Barış Kocagöz

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf ÖZTÜRK, Meclis Başkanı , Geza Dologh

Ege İhracatçı Birlikleri  Koordinatör Başkan  Sabri Ünlütürk, Koordinatör Başkan V. Nurettin Tarakçıoğlu,  Koordinatör Başkan V. Emre Kızılgüneşler

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu

Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman,  Danışma Kurulu Başkanı Sıtkı Şükrüer

Ege Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya

Ege Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü, Yüksek İstişare Konsey Başkanı Enis Özsaruhan

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Danışma Kurulu Başkanı Ayhan Baran

Güçbirliği Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu