GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Şubat 2017 Perşembe 12:51

İzmir Barosu’ndan ‘olağanüstü’ karar!

Ekim ayında gerçekleşen olağan genel kurulun ardından bu kez olağanüstü genel kurula gitme kararı alan baro yönetim kurulu, OHAL, KHK ve anayasa değişikliğini masaya yatırmayı amaçlıyor.

EGEDESONSÖZ - İzmir Barosu geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleştirdiği olağan genel kurulun ardından şimdi de olağanüstü genel kurul kararı aldı.

Mart ayında yapılması planlanan kurulda seçim yapılmayacağı Olağanüstü Hal Dönemi’nde (OHAL) çıkan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ve anayasa değişiklik teklifinin masaya yatırılacağı belirtildi. 

SEÇİMSİZ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL…
Acil toplantı ilanını internet sitesinden paylaşan yönetim kurulu, “İzmir Barosu Yönetim Kurulu, başvurucuların, 14 Şubat tarihli 5087 sayılı dilekçesi üzerine 15 Şubat’ta acil gündemle toplanarak dilekçede belirtilen gündem doğrultusunda olağanüstü genel kurul kararı almıştır. İzmir Barosu Yönetim Kurulu, Avukatlık Kanunu madde 83’te belirtilen 15 günlük süreyi beklemeksizin derhal madde 84 gereğince 30 günlük süreyi de dikkate alarak 19 Mart’ta ilk toplantı, 26 Mart’ta ikinci toplantı olmak üzere, olağanüstü genel kurul için tüm meslektaşlara çağrı yapılmasına karar vermiştir” açıklamasını yaptı.

ÇIKAR HER ŞEY KONUŞURUZ!
Bunun üzerine konuşan Baro Başkanı Aydın Özcan, “Baromuzun duruşu zaten belli. KHK’larla ilgili çalıştay yaptık, forum düzenledik. Anayasayla ilgili tavrımızı ortaya koyduk. Burada biraz baro siyaseti yapıldı. Özellikle seçime giren guruplar tarafından yapıldı bu siyaset… Ama sonuç itibariyle biz bundan rahatsız değiliz. O gün de çıkar her şeyi konuşuruz. Bu genel kurulda sadece OHAL, KHK ve anayasa değişikliği konuşulacak” ifadelerini kullandı.