GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Ekim 2020 Pazar 12:26

İzmir Barosu'ndan Genel Kurul açıklaması: Kararı tanımıyoruz!

İzmir Barosu, İçişleri Bakanlığı'nın Genel Kurulu erteleme kararının yok hükmünde olduğunu açıkladı. Üyelerini 17-18 Ekim'de yapılacak olan İzmir Barosu Genel Kurulu'na davet eden, Baro yönetimi, cemaatlerin yürüyüşlerine ve parti kongrelerini teğet geçen Covid-19'un baro genel kuruluna uğramayı ihmal etmediğini belirtti.

EGEDESONSÖZ- İçişleri Bakanlığı 2 Ekim tarihinde yayınladığı genelge ile İzmir Barosu'nun 17-18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirmeyi planladığı İzmir Barosu Genel Kurulu'nu erteleme kararını açıklamıştı. Bakanlık tarafından alınan karar sonrası ise İzmir Barosu bugün yazılı bir metin yayınladı. İl Hıfzıssıhha tarafından kendilerine bildiren kararı kabul etmediklerini belirten İzmir Barosu, tüm üyelerini 17-18 Ekim tarihlerin yapmayı planladıkları Genel Kurul'a davet etti.

İzmir Barosu'ndan yapılan açıklama şu şekilde:
HUKUKA VE KANUNA AYKIRI ALINAN KARARI TANIMIYOR; MESLEKTAŞLARIMIZI 17-18 EKİM'DE YAPILACAK GENEL KURULUMUZA DAVET EDİYORUZ.

İçişleri Bakanlığı'nın 02.10.2020 tarihli "Tavsiye" Genelgesi'nin normlar hiyerarşisine aykırı şekilde yorumlanması sonucu kanun hükmü yok sayılarak, 17-18 Ekim tarihinde yapılacak İzmir Barosu Genel Kurulu'nun ertelendiği yönündeki karar, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Baromuza şifahen bildirilmiştir.
Tarikatların yürüyüşünde, Cumhurbaşkanı'nın mitinginde, Ayasofya'nın açılışında ortalarda görünmeyen Covid-19 virüsü.i parti kongrelerini teğet geçip baroların bölünmesine karşı eylemlerde olduğu gibi bu sefer de baro genel kurullarına uğramayı ihmal etmemiştir.

Görünün odur ki bugün yaşadığımız gerçek salgın; özgürlüklere, ifade hürriyetine, seçmen ve seçilme hakkına yönelen, ülkemize özgü bir salgındı ve temel nedeni demokrasiye tahammülsüzlüktür.
Seçimlerin ertelenmesiyle yandaş baroların kurulmasına vakit kazandırılmaya ve iktidarın kuklası haline gelmiş Metin Feyzioğlu'nun koltukta kalma süresinin uzatılmaya çalışıldığının farkındayız.
Baro genel kurullarının ertelenmesine ilişkin bu karar, hukuki dayanağı olmayan, normlar hiyerarşisine aykırı, siyasi nitelikte bir karardır ve bu nedenle hukuken yok hükmündedir.
İzmir Barosu olarak dayatılan hiçbir antidemokratik uygulamayı kabul etmeyeceğimizi ve her türlü engele karşı genel kurulumuzu planlanan tarihi olan 17-18 Ekim'de yapacağımızı bildiriyor, İzmir Barosu Genel Kurulu'nu oluşturan baromuz üyesi tüm meslektaşların haklarına saldırı niteliğindeki bu yaklaşıma karşı koymak için büyün üyelerimizi genel kurulumuza bir kez daha davet ediyoruz.