GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Eylül 2019 Cuma 12:10

İzmir Barosu'ndan flaş çıkış: Olağanüstü Genel Kurul çağrısı

İzmir Barosu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Fevzioğlu'nun söz ve eylemleriyle ülke demokrasisine, hukuk devleti ilkelerine, avukatlık mesleğine, Barolara ve TBB’nin kurumsal kimliğine zarar verdiğini belirterek olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Barosu yazılı açıklama yaparak, son günlerde tartışma konusu olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu'nun, kendilerini temsil etmediğini ve TBB'nin kurumsal kimliğine zarar verdiğini belirterek olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı.

İzmir Borosu yaptığı açıklamada, "Türkiye Barolar Birliği, bu tavrı nedeniyle, Avukatlık Kanunu 109. maddesinde belirtilen bütün baroların katılmasıyla oluşan bir kuruluş olması niteliğini kaybetmiştir. Bizi temsil etmediğini daha önce belirttiğimiz, söz ve eylemleriyle ülke demokrasisine, hukuk devleti ilkelerine, avukatlık mesleğine, Barolara ve TBB’nin kurumsal kimliğine zarar veren TBB Başkanının, bu görevi sürdüremeyeceği anlaşıldığından gereğinin yapılması için Avukatlık Kanununun 115. maddesi çerçevesinde Türkiye Barolar Birliğini olağanüstü genel kurula çağırıyoruz. Barolarımız, hukuku teferruat olarak görmeyen, mesleğe tutkuyla bağlı, avukatların haklarından ve Baroların bağımsızlığından ödün vermeyen Birlik Başkanları çıkarmaya her zaman muktedirdir" dedi.

NE OLMUŞTU?
Türkiye’de aralarında İzmir, İstanbul ve Ankara'nında bulunduğu 19 Baro Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılmayacaklarını açıklamıştı. 

Adli yıl açılışının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırı olduğu yorumları yapılırken, Baroların bağlı olduğu Türkiye Barolar Birliği ise 2 Eylül’de yapılan törene katılmış TBB Başkanı Metin Fevzioğlu açıklama yapmıştı.