GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Haziran 2020 Çarşamba 13:53

İzmir Barosu’ndan açıklama: Yürüyüş ve adalet nöbeti başlıyor!

İzmir Barosu’ndan yapılan açıklamada “Avukatlık Kanunu”ndaki değişikliğe karşı 19 Haziran tarihinde baro başkanları olan illerden Ankara istikametine doğru yürüyüş başlatılacağı belirtildi. Yürüyüşün ardından adalet nöbeti tutulacağı belirtildi.

AK Parti ve MHP tarafından gündeme getirilen ve Meclis’e sunulacak olan “Avukatlık Kanunu”ndaki değişiklik ile ilgili olarak İzmir Barosu’ndan yazılı açıklama geldi.

Baro tarafından yapılan açıklamada kanun teklifine karşı eylem programı vbelirlendi. Açıklamada “19 Mayıs ve 1 Haziran bildirilerimizde ortaya koyduğumuz kararlılık içerisinde, meslektaşlarımıza ve halkımıza verdiğimiz sözün arkasında durarak, demokratik hak kullanımı çerçevesinde, hukuki eylemlilik sürecini başlatıyoruz.” denildi.

Eylem programını 5 madde ile açıklayan Baro, 19 Haziran eyleminin ardından adalet nöbeti tutacaklarını açıkladı.

5 maddelik açıklamada şunlara yer verildi:

“1-Eylemlik sürecine başlama yönündeki irademizi ilk olarak şu anda yapmakta olduğumuz açıklama ile somutlaştırmak,

 2-Bu süreçte tarihi sorumluluğunu yerine getirmek amacıyla Türkiye Barolar Birliği'ni tüm delegelerin katılımıyla olağanüstü toplantıya davet etmek üzere yönetim kuruluna başvuruda bulunmak,

 3-19 Haziran 2020 tarihinde Baro Başkanları olarak illerimizden Ankara istikametine doğru ‘savunma‘yürüyüşü başlatmak,

 4- Hukuk devleti, yargı bağımsızlığı ve adalet nöbeti tutmak,

 5- Ankara'da cübbeli bir yürüyüş gerçekleştirmek gibi bir dizi eylem planı çerçevesinde mücadelemizi devam ettirmek yönündeki kararlılığımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz”