GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Kasım 2020 Cumartesi 20:07

İzmir Atlı Polis Birliği’ne şampiyon 'Enzo' katıldı

B'equine Binicilik Kulübü sahibi Begüm Yaraş Coşkun, birçok yarışta birinci olan şampiyon atı Enzo’yu İzmir Atlı Polis Merkezi'ne hediye etti.

İzmir Atlı Polis Birlikleri’nin son üyesi ise 'Enzo' isimli, Hollanda cinsi at oldu. Yurt içinde birçok yarışta derece alan 'Enzo', artık İzmirlilerin güvenliği için görev yapacak.

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, 'Enzo'yu teslim alırken Begüm Yaraş Coşkun'a teşekkür ederek, "'Enzo' bizim en büyük atımız oldu. Eğitimin ardından İzmir sokaklarında olacak. İzmir Emniyet Müdürlüğü olarak hayvanları çok seviyoruz. Şehrin güvenliğini sağlamak için köpeklerimiz ve atlarımız var. Begüm hanımın 'Enzo'su artık hepimizin ve İzmirlilerin 'Enzo'su oldu" diye konuştu.

En sevdigi şampiyon atlarındarından biri olan Enzo’yu güvenli ellere teslim ettiğini belirten Begüm Yaraş Coşkun, “Enzo'yla 6 yıldır birlikteyiz. Katıldığı birçok yarışta çok önemli dereceler aldı. Enzo’yu İzmir polisine hediye ederek bizim güvenliğimizi sağlayanlara bir nebze de olsa teşekkür etmek istedim. Onlar da sağ olsunlar, bu isteğimi geri çevirmedi. Bu sayede İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne destek olmak istedim. Enzo'yu satabilirdim ama bu şekilde kendi şehrime katkı sağlamak istedim. Umarım bu davranış örnek olur" diyerek bundan sonra da B’equine Kulübü ve Atlı Polis Eğitim Merkezi'yle iş birliğinin bu alanda devam edeceğini vurguladı.