GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Ekim 2017 Salı 19:28

İzmir Adliyesi'nde yeni dönem: Güvenlik onlardan sorulacak

İzmir Adliyesi’nde geçtiğimiz 5 Ocak’ta düzenlenen terör saldırısının ardından, kapı giriş güvenlikleri özel güvenlikçiler tarafından sağlanmaya başlandı. Adliyenin giriş kapılarında göreve başlayan 6’sı bayan 40 kişi üç kapıda görev yapmaya başladı.

İzmir Adliyesi C kapısı önünde 5 Ocak'taki terör saldırısında biri polis memuru 2 kişinin şehit olduğu, bir çok kişinin de yaralandığı olayın ardından, güvenlik tedbirleri arttırılmıştı.

Bu tedbriler çerçevesinde Adliye binasının çevresi 2,5 metre yüksekliğinde demir perforje ile çevrilmeye başlandı. Yabancı araçların adliye binasının etrafında park etmemesi için belediye demir dubalar koydu. Patlamanın yaşandığı hakim ve savcılara ait otopark giriş ve çıkışlarına otomatik raylı kapı takıldı. Patlamanın ardından ismi, Şehit Polis Fethi Sekin Caddesi olarak değiştirilen caddeye araçların park etmesine izin verilmemeye başlandı. Terör saldırısında şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'inin de kullandığı ve saldırıda tahrip olan güvenlik kulübesi yerine yapılacak kulübe için yıkıldı.

Emniyet mensuplarının görev aldığı adliyenin içerisinde ve dışarısında özel güvenlik personelinin de görev alacağı yaklaşık 250 metrekarelik 2 nizamiye binası ile kurşun geçirmeyen 5 nöbet kulübesinin inşa edileceği belirtilmişti.

SAYISI DAHA DA ARTACAK
İlk etapta adliyenin C-Personel ve vatandaş ile A kapısında 6’sı bayan 40 özel güvenlik görevlisi  dün kapılarda görev yapmaya başladı. Her üç kapıda  polis memurlarının yanında ilk etapta eğitim alan güvenlik personelinin daha sonra sayısının çoğalacağı belirtildi.

HEYKELİN DİKİLECEĞİ TARİH BELLİ OLDU
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından şehit polis memuru Sekin anısına düzenlenen "Ulusal Anıt Heykel Yarışması"nda birinciliği kazanan eserin de adliye önüne dikileceği bildirildi. Açılışının ise saldırının gerçekleştiği 5 Ocak günü yapılacağı öğrenildi. (Bahri Karataş)