GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Mart 2024 Pazartesi 10:50

İzmir Adliyesi'nde 'deprem' ihalesi!

İzmir Depremi sonrası dayanaklılığı tartışma konusu olan İzmir Adliyesi için güçlendirme ve tadilat ihalesine çıkıldı. Deprem sonrası hazırlatılan raporda zemindeki sıvılaşma riskine dikkat çekilmişti.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, İzmir Adalet Binası ile ilgili kritik bir karar aldı. 

Bakanlık, 30 Ekim 2020 tarihindeki İzmir Depremi sonrasında dayanaklılığı kamuoyunda neden olan Bayraklı’daki İzmir Adliyesi ile ilgili güçlendirme ve tadilat ihalesine çıktı. 

‘İzmir Adalet Binası Güçlendirme ve Tadilat İşi’ ihalesi 2 Nisan 2024 tarihinde Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. 

İhale şartnamesinde yer alan 169 kalem işin yer tesliminden itibaren 550 gün içinde tamamlanması isteniyor. Binadaki tadilat ve güçlendirme işleri blok blok yapılacak

ANALİZLERDE SIVILIŞMA VURGUSU
İzmir Depremi’nde İzmir Adliyesi hasar görmüştü. Adliyenin deprem sonrasında yapılan analizleri ortaya çıkmış, analizlerde binanın taşıyıcıları ve kolonlarında bir sorun olmadığı ifade edilirken zeminle ilgili ciddi sorunlara vurgu yapılmıştı. 

Uzmanlar, denize de yakın olan bölgelerden başlayarak zeminde sıvılaşmanın olduğunu belirtmişti. İzmir Adliyesi’nin idari yönetim organlarıyla durum paylaşılırken yaklaşık olarak 10 yıl gibi bir süre içinde binanın kesinlikle yenilenmesi gerektiğinin altı çizilmişti.