GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Haziran 2024 Perşembe 09:00

İzmir Adliyesi için 282 milyonluk ihale!

İzmir Depremi sonrası dayanaklılığı tartışma konusu olan İzmir Adliyesi’nin güçlendirme ihalesinde 282 milyonluk imzalar atıldı. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, İzmir Adalet Binası ile ilgili kritik bir karar almıştı. 

Bakanlık, 30 Ekim 2020 tarihindeki İzmir Depremi sonrasında dayanaklılığı kamuoyunda neden olan Bayraklı’daki İzmir Adliyesi ile ilgili güçlendirme ve tadilat ihalesine çıkmıştı. 

Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ihale sonuçlandı. 

EN DÜŞÜK TEKLİFİ VERENE
Yaklaşık 317 milyon TL’lik maliyet çıkarılan ihale en düşük teklif olan 282 milyon 810 bin TL’yi veren NR Altyapı ve EFG Kentsel Dönüşüm ortaklığına verildi. İhaledeki en yüksek teklif ise 332 milyon 856 bin TL oldu. 

2022 yılında kurulan İstanbul merkezli NR Altyapı Şirketi’nin ortakları arasında Temelkon Mühendislik ve Nurahmet Özdemir isimli iş insanı yer alıyor. Temelkon Mühendislik ise Nimetullah Habil Kıymet isimli iş insanına ait. Nimetullah Habil Kıymet ise İstanbul Üsküdar Belediyesi’nden aldığı ihalelerle haberlere konu olmuş. İzmir merkezli EFG Kentsel Dönüşüm Şirketi ise Mesut Gür isimli iş insanına ait. 

İhale şartnamesinde yer alan 169 kalem işin yer tesliminden itibaren 550 gün içinde tamamlanması isteniyor. Binadaki tadilat ve güçlendirme işleri blok blok yapılacak

ANALİZLERDE SIVILIŞMA VURGUSU
İzmir Depremi’nde İzmir Adliyesi hasar görmüştü. Adliyenin deprem sonrasında yapılan analizleri ortaya çıkmış, analizlerde binanın taşıyıcıları ve kolonlarında bir sorun olmadığı ifade edilirken zeminle ilgili ciddi sorunlara vurgu yapılmıştı. 

Uzmanlar, denize de yakın olan bölgelerden başlayarak zeminde sıvılaşmanın olduğunu belirtmişti. İzmir Adliyesi’nin idari yönetim organlarıyla durum paylaşılırken yaklaşık olarak 10 yıl gibi bir süre içinde binanın kesinlikle yenilenmesi gerektiğinin altı çizilmişti.