GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Ocak 2017 Pazar 03:49

İzmir 2017'ye nasıl girdi?

Terör saldırıları nedeniyle konser ve etkinliklerin iptal edilmesinden dolayı yılbaşı gecesi sakin geçti.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı anlamlı karar ve dondurucu soğuk nedeniyle kentte yılbaşı kutlamaları meydanlardan kapalı alanlara taşındı.

Büyükşehir Belediyesi art arda gelen terör saldırı ve Fırat Kalkanı Harekatı’ndan gelen acı haberler nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşmesi planlanan Şebnem Ferah konserini iptal ederken, İzmir’de hava başında etkisini gösteren soğuk hava 31 Aralık gecesi termometreleri eksi derecelere geriletince meydanlar ve caddeler boş kaldı.

İzmir’de her yıl olduğu gibi kutlamaların adresi Alsancak’tı, Kordon’daki ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki barlar ve restoranlar dolup taşarken, yeni yılı dışarıda karşılamayı tercih eden İzmirliler de sokak sanatçılarının ve Suriye'deki savaştan kaçıp İzmir'e gelen çocukların yoğurt kaplarından yaptıkları müzik aletleriyle çaldıkları şarkılarla keyifli anlar yaşadı.



YILBAŞINI ÇALIŞARAK GEÇİRDİLER
Yeni yılı coşkuyla karşılayanların yanı sıra taksi şoförleri ve seyyar satıcılar, yeni yıla çalışarak girdiler.

Seyyar satıcı Barış Hepgidiş 2016'nın sıkıntı içinde geçtiğini belirterek "Her şeye rağmen biz yine ekmek paramızı kazanmaya bakıyoruz. Yeni yılın tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Yeni yılın şehitlerin olmadığı bir yıl olarak geçmesini dileyen taksi şoförü Bülent İzmirlioğlu ise "6 yıldır yılbaşını hiçbir zaman evde ailemle geçirmedim. Yeni yıla sürekli çalışarak giriyorum." ifadelerini kullandı.



CHP KONAK’TAN POLİSE SICAK İKRAM
Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Örgütü, Cumhuriyet Meydanı'ndaki ve Kantar Polis Merkezi'ndeki polislere sıcak çorba ikram etti. Polislerin yeni yılını kutlayan CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, "Ülkemizin bu zor döneminde en hassas noktalarda görev yapan, canlarını bedel olarak ödeyen bizim namusumuzu, çocuklarımızı koruyan güvenlik mensuplarımıza, bugün yalnız olmadıklarını herkes evinde eğlenirken, herkes evinde yılbaşını kutlarken, onlar bizim nöbetlerimizi tutuyorlar. Biz de Konak İlçe Örgütü olarak buna içimiz razı olmadı, küçük sıcak bir çorba vermek düşüncesiyle onların yanına olduğumuzu hatırlatmak adına böyle bir eylem yaptık" dedi. (Haber servisi, AA, DHA)