GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Temmuz 2019 Pazartesi 08:05

İzmir 15 Temmuz için buluşuyor: Programda neler var?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle İzmir'de bir dizi program yapılacak. Etkinlikler 20.00'da başlayıp sabah namazında son bulacak.

EGEDESONSÖZ- 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü çerçevesinde tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de bir dizi etkinlikler düzenlenecek.

Etkinliklerin merkez adresi Konak Meydanı olacak. İzmir Valiliği tarafından düzenlenecek program, saat 20.00'da mehteran takımın İzmir Büyükşehir Belediyesi önünden Konak Meydanı'na yürüyerek giriş yapması ile başlayacak. Ardından 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit olanlar için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunacak.

- TOPLU TAŞIMA O SAATTEN İTİBAREN ÜCRETSİZ!

Burada balayan etkinliklerde sırasıyla İzmir İl Müftülüğü görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okunacak, ilahı grubu tasavvuf müzik dinletisi sunacak ve dualar edilecek. Aradından darbe girişiminin ilk görüntülerinden oluşan kolaj ve protokol konuşmaları yapılacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuarı tarafından 'Kahramanlık Türküleri' konseri verilecek, ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri öğrencileri tarafından taekwando ve kule gösterileri ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü model çalışması sunulacak. Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka hitabı da sinevizyon aracılığı ile canlı verilecek. Gençlik Spor İzmir İl Müdürlüğü tarafından dereceye giren sporculara ödül takdim edilecek.

Program tasavvuf konseri ve İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğunun tasavvuf konseri ve zeybek gösterisi sunulacak. Saat 00.13'te tüm camilerde aynı anda sela okunacak ve selanın ardından mehteran konseri verilecek. Program, sabah namazı ile son bulacak.