GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Eylül 2024 Perşembe 16:49

İZFAŞ’tan Sophia yanıtı: İhale bizden, para Vestel’den!

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sürpriz konuğu yapay zeka robotu Sophia’nın 2 milyon 647 bin 744 liralık maliyeti tartışma yarattı. Genel Müdür Alıcı, Sophia ihalesini İZFAŞ’ın yaptığını, ödemeyi Teknoloji Sponsoru Vestel’in sponsorluk sözleşmesinden verdiği paradan karşıladıklarını bildirdi.
EGEDESONSÖZ – İzmir ve Türkiye’nin en önemli fuarlarından biri olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sürpriz konuğu olan yapay zeka robotu Sophia için ihaleyi kazanan Culine Event Organizasyon ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi’ne ödenen 2 milyon 647 bin 744 liralık fatura, tartışmaya açılmıştı. Sophia’nın ihalesini prosedür gereği İZFAŞ’ın yaptığı, ancak söz konusu paranın, Teknoloji sponsoru olan Vestel’in sponsonluk anlaşmasından doğan paradan ödendiği açıklandı.

VESTEL İLE İLGİLİ HİÇBİR SIKINTI YOK
İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, eleştirilere hedef olan bu konuyla ilgili Egedesonsöz’e şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bilindiği gibi Vestel, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Teknoloji sponsoruydu. Sponsorluk sözleşmesi karşılığında ödemeyi İZFAŞ’ın yapma yükümlülüğü var. Yani Vestel, bu parayı diğer teknolojik konuları da kapsayacak şekilde ödediği toplam paranın içinden ödedik. Vestel bize sponsorluk bedelini zaten ödemişti. Vestel’e görsellerimizde yer vermek gibi bir sorumluluğumuz vardı, ve bu sorumluluğumuzu yerine getirdik. Açılışta da yer verdik. Vestel’in  görevi de teknoloji sponsoru olarak, işimizi kolaylaştırmaktı. Bu konuda da bir sorun yoktur. Ortada muteber bir sözleşme var. Vestel uzun yıllardır sponsorluk yapıyor bize. Pandemi sürecinde bir ara verildiğini görüyoruz, o kadar. Bu sene geri döndü, yine sponsorumuz oldu.