GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Mayıs 2020 Cuma 12:48

İzelman’a genç takviye: Öztürk Kurt göreve başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çeşitli birimlerde çalıştıktan sonra İZELMAN A.Ş Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Öztürk Kurt çalışmalara başladı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin insan kaynakları ve personel ağırlıklı şirketleri olan İZELMAN ve İZENERJİ şirketlerinde uzun yıllar görev yapan Öztürk Kurt yeni görevine başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in onayıyla İZELMAN Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi’nde Narlıdere’de başlayan siyasi yaşamında il gençlik kolları başkanlığı görevinde de bulunmuştu.  Son yerel seçimde Narlıdere’den aday adayı da olan Kurt, seçim sonrası belediyedeki görevine yeniden dönmüş oldu.

ÖZTÜRK KURT KİMDİR?
1975 yılında İzmir’in Narlıdere’de doğan Kurt, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde lisans, Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimimi “Kamuda İnsan Kaynaklarında Dış Kaynak Kullanımı ( Outsourcing )” üzerine tamamladı.

2006-2008 İZELMAN A.Ş Ticaret Müdürlüğünde şef yardımcılığı, şef ve müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2008-2019 İZENERJİ A.Ş'nin kuruluş aşamasında görev aldı ve ticaret ve idari işler müdürlüklerinde müdür olarak görev yaptı.

Kurt, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeni kadrolaşma çalışmaları kapsamında İZELMAN Genel Müdür Yardımcılığı’na atanırken şirkette seçimin hemen ardından Alp Burak Ersen genel müdür olarak atanmıştı. Soyer, ayrıca CHP’de parti içi çalışmalarıyla tanınan Serkan Uçma’yı da genel müdür yardımcısı yapmıştı. Öte yandan şirketin yönetim kurulu başkanlığını ise 2009-2014 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği görevinde bulunan Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı yürütüyor.