GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Temmuz 2017 Pazartesi 11:45

İZDENİZ grevinde yeni hafta: Uzlaşma yok, trafik felç!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDENİZ A.Ş.’de başlayan grevde yeni haftaya girildi. Grev sebebiyle özellikle iş giriş-çıkış saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor.   

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDENİZ A.Ş. ile Türk-İş’e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) arasındaki toplu sözleşmede yaşanan anlaşmazlık nedeniyle 11 Temmuz’da greve çıkıldı.

Sendika, kara ve deniz çalışanları için TÜRK-İŞ’in hükümet ile anlaştığı yüzde 12,5 zamma yakın bir taleple masaya otururken Büyükşehir Belediyesi, kara çalışanları için yüzde 9, deniz çalışanları için yüzde 0’lık zamda ısrarcılığını sürdürüyor.

2 SAATİ BULUYOR
İzmir’de deniz ulaşımına kepenk indiren grev 6. gününe girerken İzmirliler, olumsuz yönde etkileniyor. Bostanlı-Üçkuyular arabalı vapuru ile Karşıyaka-Pasaport-Göztepe arasında çalışan vapurları kullanamayan vatandaşların araçlarıyla trafiğe çıkması sebebiyle iş giriş-çıkış saatlerinde yoğun trafik yaşanıyor. Özellikle iş çıkışlarında Altınyol’da yaşanan yoğun trafik sebebiyle vatandaşların evlerine girmesi 2 saati buluyor.

O GÖRÜNTÜ YAKIŞMADI
Diğer yandan grev alanından çekilmiş bir fotoğraf, sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Bostanlı Vapur İskelesi’nde “Bu iş yerinde grev var” pankartının Türk bayrağı ile bağlanması tepkilere yol açtı.