GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Kasım 2023 Pazar 09:26

İZDENİZ duyurdu... Vapur seferleri normale döndü

İZDENİZ'den yapılan açıklamaya göre; bugün içerisindeki bütün vapur seferleri olumsuz hava ve deniz koşulları ile iptal edildi. İZDENİZ daha sonra yaptığı paylaşımda, deniz taşması sebebiyle yaşanan olumsuzluklardan dolayı yolcu iskelelerinin henüz hizmete açılmadığını bildirdi. İZDENİZ, daha sonra yaptığı paylaşımda vapur seferlerinin normale döndüğünü bildirdi.

EGEDESONSÖZ – İzmir’de gece yarısı yaşanan yağışın ve deniz taşmasının etkileri devam ediyor.

İZDENİZ yaptığı açıklamada; olumsuz hava ve deniz koşulları sebebi ile bütün vapur seferlerinin iptal edildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. İZDENİZ daha sonra yaptığı paylaşımda, deniz taşması sebebiyle yaşanan olumsuzluklardan dolayı yolcu iskelelerinin henüz hizmete açılmadığını bildirdi.

İZDENİZ’den yapılan açıklama şöyle:

Sayın Yolcularımız, İzmir’de Cumartesi başlayan ve Pazar günü şiddetini arttırarak devam eden kuvvetli fırtına ve dün gece yarısından itibaren kıyılarda oluşan deniz taşmasının yarattığı olumsuz etkileri ortadan kaldırmak ve Pazartesi sabahı itibariyle sizlere eksiksiz hizmet sunabilmek amacıyla çalışmaya devam ediyoruz. Yaşanan sefer iptalleri yanında özellikle ALSANCAK , BOSTANLI , KARŞIYAKA İskeleleri ile çevresinde yaşanan deniz taşmasının yarattığı olumsuzluklar nedeniyle yolcu iskeleleri an itibariyle hizmet verememektedir.

Alsancak, Konak ve Bostanlı İskelelerindeki tüm turnikeler taşan denizsuyu nedeniyle arızalanmış olup, iskele içi elektrik hatlarında arızalar meydana gelmiştir. 

Cuma ve Cumartesi günü yapılan bağlama yeri değişiklikleri ile Alsancak Liman , Pasaport Mendirek içi ve Üçkuyular İskelesine bağlanan gemilerin iskelelerde hasar almasının önüne geçilmiştir.

Gün içinde gecikmeli de olsa "Üçkuyular -Bostanlı "Arabalı Vapur hattı ile "Konak - Karşıyaka" Yolcu Gemisi hatları açık tutulmaya çalışılarak karşılıklı 2 yakanın bağlantısı sağlanmaya çalışıldı ancak hava/deniz koşullarının ağırlaşması nedeniyle bu hatlar tekrar durdurulmuştur. 

İzmir Büyükşehir Belediyemizin tüm imkanlarıyla yerinde ve zamanında yaptığı müdahaleler ile birlikte tüm gemi/teknik/temizlik personelimiz iskelelerin en kısa sürede hizmete açılabilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm İzmir’e geçmiş olsun diler, saygılarımızı sunarız.

VAPUR SEFERLERİ NORMALE DÖNDÜ
Son olarak 27 Kasım sabahı paylaşım yapan İZDENİZ, vapur seferlerinin normale döndüğünü bildirdi.