GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Haziran 2021 Çarşamba 18:16

İZDEDA’dan o haberlere yalanlama: Kısır polemiklere alet olmadan...

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, depremde evi yıkılan vatandaşları ziyaret etti. Ziyaretten sonra yayınlanan bazı haberleri ‘spekülatif’ bulan İZDEDA, kısır polemiklere alet olmadan hak ve hukuk arayışı mücadelesini vereceklerini açıkladı.

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde İzmir’de bir dizi ziyaret gerçekleştirmişti. Gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde 30 Ekim 2020’de yaşanan Büyük İzmir Depremi’nde evleri yıkılan vatandaşların yanına gitmişti.

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA), bu ziyarete dair yayınlanan bazı haberlerin ‘spekülatif’ olduğunu dile getirerek bu haberleri üzüntüyle takip ettiklerini dile getirdi. Verdikleri haklı mücadelede bu yönde bir yıpratılma çabası içerisinde olduklarının altını çizen İZDEDA, 8 aylık süreç içerinde tek bir güzel habere muhtaç kaldıklarını belirtti.

İZDEDA, yaptığı açıklamada; sonraki süreç içerisinde de kısır polemiklere alet olmadan ve siyasi ayrım yapmadan hak ve hukuk arayışları mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.

İZDEDA’dan yapılan açıklama şöyle:

BASINA VE KAMUOYUNA

25.06.2021 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet tarafından derneğimize gerçekleştirilen ziyaret sonrası, bazı medya kuruluşları tarafından ortaya atılan spekülatif haberler nedeniyle derneğimiz tarafından açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

İzmirli depremzedeler tarafından yaşanan felaket sonrası kurulan ve sadece depremzedelerin hakkını aramak amacıyla faaliyet gösteren İZDEDA'nın, bu tür gerçeği yansıtmayan haberlerle yıpratılmaya çalışılmasını üzüntüyle takip ediyoruz.

8 ayı aşkın süredir gerek yerel yönetim, gerekse hükümet tarafından gelecek tek bir güzel habere dahi muhtaç durumda kalan depremzedeler için şimdiye kadar hiçbir somut adım atılmamıştır. Depremzedelerin her siyasi partiden sorunlarının çözümünü talep etmesi haktir ve bu haklar anayasayla güvence altına alınmıştır. Bu nedenle depremzedeler üzerinden yapılan kısır polemiklere alet olmadan ve hiçbir siyasi ayrım yapmadan tüm depremzedelerin hak ve hukuk arayışı mücadelesini sürdüreceğimizi belirtiriz.

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu