GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Haziran 2022 Perşembe 21:27

İZDEDA Başkanı 'teşekkür' tartışmasına noktayı koydu!

Türkiye'de ilk kez İzmir'de uygulanan Halk Konut projesinin imza töreninde İZDEDA Başkanı Haydar Özkan'ın konuşma metninde yer alan teşekkür bölümü dikkat çekmişti. Bazı siyasilerin isminin okunmaması kulislerde konuşulurken 'kasıtlı yapıldı' iddialarına ize Özkan kesin bir dille karşı çıktı. Projenin heyecanından bazı isimlerin atlandığını belirten Özkan, kasıt gibi bir durumun kesinlikle olmadığını belirtti.

EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Depremzedeleri arasında imzalanan 'Halk Konut' projesinin yankıları devam ediyor.

Türkiye'ye örnek olabilecek ve kentsel dönüşümde yeni bir formülün devreye girmesini sağlayacak projede imza töreninde İZDEDA Başkanı Haydar Özkan'ın konuşmasında yer alan teşekkür bölümü dikkatleri çekmişti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Deprem Komisyonu'nda yer alan Sevda Erdan Kılıç'ın isminin okunması ancak aynı komisyonda yer alan Kamil Okyay Sındır'ın isminin geçmemesi, CHP İzmir Milletvekilleri'nin bazılarının isminin konuşma metninde olmaması ya da kürsüde teşekkür konuşmasında okunmaması toplantı sonrası dikkatleri çekmiş ve kulislerde konuşulmuştu.

EL BİRLİĞİ İLE DEPREMZEDELERİMİZİN SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
İmza töreni ile ilgili ortaya atılan iddiaları ve eleştirileri değerlendiren İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, "Dün gerçekleşen programda oldukça heyecanlı ve gururluyduk. Gerçekten Türkiye'ye belki de dünyaya örnek olabilecek bir projeyi el birliği ile hayata geçirmemiz çok önemliydi. İmza töreninde maalesef bu heyecanımıza yenik düştük ve bizlerin yanında olan bazı isimleri atladık. Bunda kesinlikle bir kasıt ya da farklı bir amaç bulunmamaktadır. Ancak ben isimlerini saymamış olsam da tüm depremzedelerimiz tüm vekillerimizin bizlere verdiği desteğin açıkça farkında. Ancak yinede bu süreçte gerçekten yanımızda olan başta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, TBMM deprem komisyonunda sesimiz olan CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ve Kamil Okyay Sındır'a, bizi deprem süreci boyunca yalnız bırakmayan CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Atila Sertel, Bedri Serter, Kani Beko, Murat Bakan, Mahir Polat, Özcan Purçu, Tacettin Bayır'a teşekkür ederim. Bunca zaman bizlerin yanında olmaları gerçekten çok önemli. Umarız bundan sonra da yine bizlerle birlikte bu hak arama mücadelemizde desteklerini sunarlar ve hep birlikte depremzedelerimizin sorununu çözeriz" dedi.

YENİ DEPREMZEDELERİN OLUŞMAMASINA…
Projenin İzmir için önemine dikkat çeken Özkan, "Halk Konut projesi sadece bizler için değil İzmir ve Türkiye için çok önemli bir proje. Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bu konudaki kararlı duruşu da bizleri cesaretlendiriyor. Bu sayede aslında İzmir'de yıllardır konuşulan yapı stokunu sorunlu olduğu sözleri de ortadan kalkacaktır. Umarız ki bu proje ilk önce depremzedelere sonra ise yeni depremzedelerin oluşmamasına çare olacaktır" diye konuştu.