GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Şubat 2023 Salı 19:47

İZDEDA Başkanı Özkan'dan emsal kararına isyan: Arsa payımı satıyorum!

TMMOB’un yargıya taşıdığı ve yürütmeyi durdurma kararı aldırdığı Emsal Davası sonrası İzmir Depremzedeleri Dernği Başkanı Haydar Özkan’dan bir tepki daha geldi. Başkan Özkan, “Evimi yaptıramıyorum arsa payım satılıktır” dedi. 

EGEDESONSÖZ - İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, depremde mağdur olan vatandaşların yeniden evlerine kavuşabilmesi için gündeme gelen ve kentte gerek siyasi partiler arasında gerekse odalar ile yerel yönetim arasında tartışmalara neden olan emsal artışı için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Karar sonrası İzmirli Depremzedeler büyük bir üzüntü ve mutsuzluğa kapılırken, İzmir Depremzedeleri Başkanı Haydar Özkan’da TMMOB’un yargıya taşıdığı ve yürütmeyi durdurma kararı aldırttığı Emsal Kararı için dikkat çekici bir çıkışta bulundu. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başkan Özkan, mücadeleden pes ettiğini duyurarak arsa payını satışa çıkardığını açıkladı. 

Özkan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Türkiye depremde yıkılan evimi yaptırmak için param yetmediğinden EMSAL istedik, belediyemiz emsal verdi maliyet yarıya indi, şimdi @tmmobizmir emsali mahkemeye verdi ve yürütmenin durdurulması kararı çıktı evimi yaptıramıyorum ARSAPAYIM SATILIKTIR @izdeda #İzmireKulakVerin"