GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Ekim 2016 Pazar 09:46

‘İZBAN ve metroda gece sefer olsun’ kampanyası!

Change.org’da başlatılan kampanyada İZBAN ve metro seferlerinin gece de yapılması istendi. İmza kampanyasına şimdiye kadar 15 bin kişi destek verdi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD’nin ortaklaşa hayata geçirdiği İZBAN raylı sistem projesi Aliağa-Torbalı arasında çalışırken hattın uzatma işlemleri de sürüyor. Güney’de Selçuk’a, Kuzey’de de Bergama’ya ulaşacak olan raylı sistem için çalışmalar devam ediyor. İZBAN dışında İzmir’in Metro AŞ. bünyesinde bulunan Bornova-Üçkuyular hattı da sorunsuz çalışıyor.

İZBAN gece yarısı 00:30 da son seferine çıkarken metronun ise yine gece yarısı 00:20’den sonra seferleri bulunmuyor. Konak merkez yönünden Buca-Karşıyaka, Çiğli, Gaziemir, Narlıdere ve Bornova gibi yerlere gidecek olanlar ise her saat başı hareket eden “başkuş”  otobüs hatları ile yolculuk yapabiliyor. Bu hatlar sadece ana güzergahlarda ve ilçeler arası seferler için çalışıyor.

İzmir’de ulaşım saatlerinin gece de düzenlenmesini isteyenler Change org’da imza kampanyası başlattı. Metro ve İZBAN’da gece de seferlerin konulması talep edildi.  Şimdiye kadar 15 binin üzerinde kişinin imzaladığı kampanyada şu ifadeler yer alıyor:

“İzmir’de geceleri de yolculuk yapabilmek, evimize rahatça gidebilmek istiyoruz.

İnsanlar bir yerden bir yere gitmeden önce, “acaba son metro kaçta”, “bu saatte çıksam ESHOT’a yetişebilir miyim”, “gece 1’de uçağım İzmir’e iniyor, Menemen Aliağa’ya nasıl gidebilirim” diye düşünüyorlar.

Konak’tan Aliağa’ya gidecek olan bir insanın 11’de işi bitse, önce İzmir metroya gitmesi, oradan Hilal veya Halkapınar istasyonlarında aktarmaya gitmesi gerekiyor. Halkapınar ve Aliağa arasında yaklaşık 1 saat yolculuk yapıyor. Bu da Aliağa’ya vardığında saatin 12.30 olduğunu gösterir. Ulaşım için ne ESHOT bulabilirsiniz ne de şehir içi minibüs seferleri.

Bu yüzden gece seferleri yarım saatte bir veya bir saatte bir olsa bile insanların bir nebze rahatlamasına yardımcı olur. İzmir’in kuzey tarafında bulunan ilçelerine gidebilmek için çok büyük sıkıntılar çekiliyor. HAVAŞ firmasının Aliağa veya Menemen’e, Dikili’ye hiç bir seferi bulunmuyor.

Bu yüzden en kısa sürede seslerimizi duyurmamız lazım. Siz de bu kampanyayı imzalarsanız, İzmir halkının seslerini duyurmasına yardım edersiniz”