GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Aralık 2016 Salı 14:14

İZBAN’da X-Ray dönemi!

İzmir'de ulaşımın can damarı İZBAN'da güvenlikte yeni bir dönem başladı. İZBAN yönetimi artan terör olaylarına karşı 38 istasyonun giriş turnikelerine X-Ray cihazları yerleştiriyor.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Türkiye'de yaşanan terör olayları nedeniyle yaşam olan her noktada güvenlik tedbirlleri artırılırken, İzmir'de her gün on binlerce vatandaşın kullandığı ulaşımın can damarı İZBAN'da da yeni bir uygulamaya gidildi. 

İZBAN Yönetimi turnikelerde görevli güvenlikçilerin el dedektörleri ile yaptığı aramaların yetersiz kalması nedeniyle yeni bir karar aldı. 

İstasyonlarda güvenlik zaafının yaşanmaması için giriş turnikelerine resmi kurumlar, alışveriş merkezleri, hastaneler, oteller, terminaller gibi birçok yerde bulunan X –Ray cihazları konulmaya başlandı.

38 İSTASYONUN TAMAMINA KONACAK
111 kilometrelik dev demiryolu hattı İZBAN’ın 38 durağının tamamında kısa süre içerisinde cihazların konulacağını ifade eden İZBAN Genel Müdürü Sebahattin Eriş, “İZBAN istasyonlarımızda güvenlik önlemlerini arttırmak için uzun zamandır bu çalışmayı planlıyorduk. Tüm istasyonlar için siparişlerimizi verdik. Kısa süre içinde tüm istasyonlara yerleştireceğiz” dedi.

YOĞUNLUK SIRASINA GÖRE KONACAK
İlk olarak İZBAN Şirinyer istasyonunda başlandı. İstasyonların yoğunluk durumuna göre cihazların konulmaya başlandığını söyleyen Eriş, “Şirinyer’in ardından bugün Karşıyaka’da X-Ray cihazını takacağız. Yoğunluk sıralamasına göre istasyonlarımızı sıraya koyduk. İzmirli hemşerilerimizin bu sistemle daha güvenli bir şekilde yolculuk yapmasını sağlayacağız” diye konuştu.