GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Aralık 2018 Perşembe 14:10

İZBAN’da grev çanları: 10 saatlik görüşmeden ne sonuç çıktı?

İZBAN’da Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tıkanırken sendika 10 Aralık’ta greve çıkmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun temaslarının ardından bu kez müdürlük yetkilileri ile sendika temsilcileri bir araya geldi. Demiryol İş Sendikası Başkanı Ervüz, “10 saat görüştük, sonuç yok. 10 Aralık’ta grev görünüyor. ‘Enflasyon konusunda haklısınız’ diyorlar. Ama iş para vermeye gelince haklılığımız unutuluyor” dedi.  

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Kentte ulaşımın can damarı olan İZBAN’da yönetim ile işçiler arasında tıkanan TİS görüşmeleri sonunda sendikanın grev günü olarak ilan ettiği 10 Aralık öncesinde kritik gelişmeler yaşanıyor.

Geçtiğimiz gün TCDD Genel Müdürlüğü’ne giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ardından bu kez sendika temsilcileri ile müdürlük yetkilileri masaya oturdu. 

10 saatlik bir görüşme gerçekleştiği belirtilirken Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz buluşmanın içeriğine dair bilgi verdi. Başkan Ervüz ayrıca temaslardan sonuç alınamadığını söylerken 10 Aralık’ta greve çıkılacağını ifade etti.

Ervüz şunları söyledi: Görüşmeden çıkan sonuç yok. 10 Aralık grev görünüyor. Bugün bir teklif yapacaklarmış. Bizi dinlediler. Tartıştık. 10 saat görüştük. 10 saat sonunda teklif verebilirlermiş. Verirseniz verin dedik. Veremezseniz canınız sağ olsun dedik. Onlara göre verdikleri ilk teklifin bizi memnun edeceklerini düşünüyorlar. Ülkenin ekonomik şartlarını söylüyorlar. ‘Enflasyon konusunda haklısınız’ diyorlar. Ama iş para vermeye gelince haklılığımız unutuluyor.