GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Mart 2018 Perşembe 09:24

İYİ Partili Ulupınar’dan yerelde ittifak yorumu: 2019’da herkes egosunu kenara bırakacak!

İzmir İl Başkanı Ulupınar, “Seçime beş kala İYİ Parti İzmir’de birinci olur. Ama akıl dağıtılırken biz sıradan çıkmadık. Türkiye’nin önünün açılması için ne gerekiyorsa yaparız. 2019 seçimlerinde bütün siyasi partiler egolarını bir kenara bırakacaklar” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, yerelde ittifak söylemleri karşısında açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Uluğpınar, 1 Nisan’da Ankara’da gerçekleşecek Kurultay hakkında bilgi verirken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, ‘Yaptırdığımız araştırmalara göre İzmir'deki oy oranımız yüzde 22'ye ulaştı. CHP de 30'a yakın oy alabilir bu durumda seçimi AKP kazanıverir. Bu duruma izin veremeyiz. Demek ki her parti işbirliği yapmaktan asla kaçınmayacaktır’ şeklindeki ittifaka yeşil ışık yakan açıklamasını değerlendirdi.

SEÇİME BEŞ KALA İYİ PARTİ İZMİR’DE BİRİNCİ OLUR
Başkan Ulupınar, “İzmir’de İYİ Parti’nin şu an oyu yüzde 22’dir. Ama biz burada yaşadığımız için İYİ Parti’nin 2-3 ay sonra nerede olacağını biliyorum. Seçime beş kala İYİ Parti İzmir’de birinci olur. Bunu ben söylüyorum ama genel başkan da biliyor.  Genel başkanımız, ‘Biz Türkiye’nin önünü tıkayan bir parti olmayız’ demek istiyor. Dikkat edilirse, ‘Biz çoğu yerde ittifak yapmayacağız’ derken hiçbir zaman ‘biz ittifaka kapalıyız’ demedi. Önemli olan 2019 seçimleriyse herkesin üstüne düşeni yapması lazım.  Akıl dağıtılırken biz sıradan çıkmadık. Türkiye’nin önünün açılması için ne gerekiyorsa yaparız” diye konuştu.

2019’DA TÜM SİYASİ PARTİLER EGOLARINI BİR KENARA BIRAKACAK
Ulupınar, “Biz şunun farkındayız. Siyasi partiler hiç kimsenin siyasi geleceği için kurulmadı. Sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği ve insanların geleceği için kurulmuşlardır. Biz bunun bilincindeyiz. 2019 seçimlerinde bütün siyasi partiler egolarını bir kenara bırakacaklar. Biz ülkenin önünü kapayan bir siyasi parti olmayız” dedi.

EN BÜYÜK HEDEFİMİZ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
“Bizim en büyük hedefimiz cumhurbaşkanlığı seçimi” diyen Ulupınar, “Sayın Akşener’i cumhurbaşkanı yapmak istiyoruz. Ama bu bir paket program… Parlamentoda zayıf bir cumhurbaşkanını beklediğimiz gibi bir sisteme oturtmakta zorlanırız. Cumhurbaşkanı olur olmaz, iktidar olur olmaz tekrar parlamenter sisteme döneceğiz diyoruz. Hem parlamentoda güçlü olmalıyız hem de cumhurbaşkanının Meral Akşener olması lazım” açıklamasında bulundu.

RİSK GÖRÜRSEK HİÇ DÜŞÜNMEDEN HER ŞEYİ YAPABİLİRİZ
Ulupınar, “Ama bundan önce bir yerel seçim olursa oradan güçlü çıkmak zorundayız. Bize oy verecek kesimin bunun paket program olduğunu çok iyi anladığını düşünüyorum. Biz yerel seçimde iddiayla söylüyorum birinci parti oluruz. Ama biz artık bunu düşünecek durumumuz yok. Eğer o gün geldiğinde Türkiye’de bir risk görürsek hiç düşünmeden her şeyi yapabiliriz. Türkiye’yi kilitleyen bir parti olmayacağız” dedi.

DAHA NE TEKLİF EDEYİM?
1 Nisan’daki kurultaya ilişkin konuşan Ulupınar, “Ankara’ya 104 arabayla gidiyoruz. Beni 3 kişilik program komisyonuna seçmişler. Değişen bir şey var mı diye bakacağız. Tire’deki ilçe binasını açtıktan sonra Ankara’ya geçtim. Çok kalabalık bir kongre olacağına inanıyorum. Genel merkezde İzmir’den zaten çok fazla insan var.  Şu an 3 genel başkan yardımcısı var. Daha ne teklif edeyim? Genel başkanımıza da yazık. Türkiye’yi düşünmek durumunda” ifadelerini kullandı.