GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Eylül 2023 Cuma 10:36

İYİ Partili Özlale’den ‘masonluk’ iddialarına yanıt: Atatürkçüyüm, milliyetçiyim!

İYİ Parti’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı duyurulan Ümit Özlale ile ilgili olarak ortaya atılan “masonluk” iddiasına Özlale’den sert yanıt geldi. Özlale açıklamasında “Ben Atatürkçüyüm, milliyetçiyim. Benim ABD'de de şirketim olduğu da yalan, benim bir mason locasına üye olduğum da yalan” dedi.

Mason olduğu, Yahudi ve Levanten şirketlerine ABD'de danışmanlık yaptığı yönündeki iddiaların yalan olduğunu ifade eden Özlale, "Ben Atatürkçüyüm, milliyetçiyim, İzmirliyim ve İzmir profiline uygun birisiyim. Hakkımda hiçbir şaibe yok. Benim adaylığımın açıklamasıyla beraber bir karalama kampanyası başlatıldı" dedi.

'ÇOK MANİDAR BULDUM'
Özlale, "Benim ABD'de de şirketim olduğu da yalan, benim bir mason locasına üye olduğum da yalan. Tam tersine hayat boyunca ben bu tür örgütlere, bu tür localara çok mesafeli ve karşı durmuşumdur, tavır almışımdır. Dolayısıyla benim herhangi bir tane fotoğrafım, belgem ki derneklerden istenebilir çıksın, hemen istifa ederim. Ben İzmir'deki Levantenlerin, Yahudi cemaatinin İzmir'in kültürel yapısı açısından ne kadar önemli olduğunu bilirim ama benim onlara saygı duyma dışında bir yakınlığım yok" diye konuştu. (Yeni Asır)