GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Eylül 2023 Çarşamba 17:19

İYİ Partili Özlale'den adaylık konuşması: Nasıl ilk kurşun İzmir'de atılmışsa...

Genel Başkan Meral Akşener tarafından adaylığının açıklanan İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, “Ben niye adayım? Düzensiz göçmen trafiği, sağlık ve eğitim hizmetlerini bir gün bile kaybetmende düzeltmeye adayım. Bir kalkınma ekonomisti olarak İzmir’i kalkındırmaya adayım. Sadece sahil kesimini değil, tüm caddelerin, sokakların imarını yapan belediyeciliğe adayım. İzmirli olarak hayallerim var. Nasıl ilk kurşun İzmir’de atılmışsa ben de Ümit Özlale olarak haksızlığa, adaletsizliğe karşı öyle yola çıkıyorum” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin İzmir teşkilatı ile bir araya geldi. Basına açık gerçekleştirilen toplantıda Akşener, İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehri Belediye Başkanı adayının Ümit Özlale olduğunu duyurdu.

Akşener’in ardından kürsüye çıkan İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale açıklamalarda bulundu.

İZMİRLİ OLARAK HAYALİM VAR
Özlale açıklamasında “Herkesin hayatında unutamadığı anlar vardır. Nadiren de olsa bu anlar yılın aynı gününe denk gelir. Size yeniden bir şey işaret eder yol gösterir. Benim için 20 Eylül o bahsettiğim gün. Bundan 3 yıl önce 2’nci olağan kurultayımızın yapıldığı gün İYİ Parti’ye katıldım. O gün kürsüden genel başkanımızın konuşmasını dinlerken ‘her türlü engele, tuzağa rağmen biz buradayız, dimdik ayaktayız’ demişti. Ben bu partinin şerefli üyesi olarak sizlerin karşısında o konuşmanın yapıldığı 3 sene sonra sokaklarında büyüğüm kullarında okuduğum, denize bakıp hala hayaller kurduğum bu eşsiz şehrin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak karşınızdayım. Bu ağır ve bir o kadar şerefli görev için çok mutluyum” dedi.

NASIL İLK KURŞUN İZMİR’DE ATILMIŞSA BEN ÜMİT ÖZLALE OLARAK HAKSIZLIĞA, ADALETSİZLİĞE KARŞI ÖYLE YOLA ÇIKIYORUM
Aday olmasının nedenlerini sıralayan Özlale, “Ben niye adayım? Düzensiz göçmenleri trafiği, sağlık ve eğitim hizmetlerini bir gün bile kaybetmende düzeltmeye adayım. Bir kalkınma ekonomisti olarak İzmir’i kalkındırmaya adayım. Sadece sahil kesimini değil, tüm caddelerin, sokakların imarını yapan belediyeciliğe adayım. İzmirli olarak hayallerim var. En büyük hayalim İzmir'i emekli olup yerleşme hayali kurulan bir şehir değil, emeğin, bilimin şehri haline gelmedir. Kendi yağında kavrulan yavaş bir şehir değil, gençliğin dinamizmin şehri yapmak istiyorum. Ben İzmirli olarak İzmir'in artık bir kale olmasını istemiyorum, reddediyorum. İzmir'in iki yumruk arasında kalmasını istemiyorum. Batıya açılan pencere değil, batının ta kendisi olsun  istiyorum. Nasıl ilk kurşun İzmir’de atılmışsa ben Ümit Özlale olarak haksızlığa, adaletsizliğe karşı öyle yola çıkıyorum. Hepimiz biliyoruz ki İzmir varsa ümit vardır” ifadelerini kullandı.