GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Haziran 2020 Salı 08:48

İYİ Partili Kırkpınar'dan Soyer'e 'istihdam' çıkışı: Listeyi verdim, bekliyorum!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Biz CHP ile demokrasi adına bir yolculuğa çıktık. Al gülüm ver gülüm ittifakı değil bizimki. Biz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e bir liste verdik, bu listenin takipçisiyiz. Bu listeden bir yılı aşkın süredir. bu güne kadar yerine getirilenler bizi tatmin etmedi” dedi.

EGEDESONSÖZ-İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar SonsözTV yayınına katılarak Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

İYİ Parti’nin dün yapılan kongresiyle bir dönem daha göreve gelen Başkan Kırkpınar, kongre süreci ve İzmir gündemi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

KADROMUZUN YÜZDE 30’U DEĞİŞTİ
Dün gerçekleşen il kongresi hakkında değerlendirmelerde bulunan Kırkpınar, “İl Kongremizde daha önce birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın yüzde 30’u değişti. Bugüne kadar bizimle çalışan ve katkı sağlayan insanlara teşekkür ediyorum. Kırgınlığımız olmadan buraya geldik, değişim gönüllü şekilde gerçekleşti, kimsenin gönlü kırılmadı. Biz göreve geldiğimizde teşkilatların hızlı bir şekilde kurulması noktasında yukarıdan bir talep vardı ve bunu gerçekleştirmiştik. İlçe kongrelerimizde de güzel ve sağlıklı bir yapılanma oluştu. Hiç kimsenin partiye ve insanlara kırgınlık olmadı. 2 buçuk yıllık partiyiz ama partimize çok teveccüh olunca görev almak isteyen de çok oluyor” dedi.

İZMİR’DE HEDEF 30 BİN ÜYE
İYİ Parti’nin İzmir’de son üye rakamlarını da açıklayan Başkan Kırkpınar, “İYİ Parti’nin İzmir’de 17 Ekim 2018’de 4 bin 800 civarında üyesi vardı. Bunu 17 kasım 2019’da 13 binlere taşıdık. Ben genel başkanımıza bir gezi sırasında 30 bin sözü verdim. En kısa sürede 30 bine ulaşacağız. Yapacağımız çalışmalar ve milletimizin de teveccühü ile bu sayıya en kısa sürede ulaşacağız” diye konuştu.

SOYER’E İSTİHDAM ÇIKIŞI: LİSTEYİ VERDİM, BEKLİYORUM!
Kongrede Müsavat Dervişoğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde alınan kararlarla ilgili sözleri hakkında konuşan Kırkpınar, “Ben meselenin yansıdığı noktaya bakarım. KHK ile üniversiteden uzaklaştırılmış akademisyenlerin Büyükşehir şirketlerine atanmaları ile ilgili. Bu öğretim üyelerinden cezaevlerinde yatanlar bile oldu. Devlete karşı işlenmiş bir suç varsa bu şirketlerde yönetim kurulu üyeliği yapamazsınız. Müsavat Dervişoğlu partimizin çok uzun bir süre genel başkan vekilliğini yaptı, şu anda TBMM grup başkanvekili, bu konuda sarf ettiği sözler bu işin biraz daha ön plana çıkması gerektiğinin işaretidir. Bu konuda hassas davranılmazsa hem CHP üzülür hem Millet İttifakı’nda İYİ Parti üzülür. Birkaç gün içinde bu konuda daha da netleşebilir. İşe alımlar konusunda, bizim kurduğumuz millet ittifakının paydaşı olarak, görevimiz sadece İzmir’de değildi biliyorsunuz, hep birlikte İstanbul çıkarması yaptık biz. 81 ilin 81 il başkanı oradaydı. Yıkılmaz denilen korku duvarını İstanbul’da yıktık. İstanbul’da bizim çok etkimiz var, biz olmasak olmazdı demiyoruz, o İstanbullu’nun kararı ama biz burada çok katkı verdik. Biz CHP ile demokrasi adına bir yolculuğa çıktık. Al gülüm ver gülüm ittifakı değil bizimki. Biz bir liste verdik, bu listenin takipçisiyiz. Bu listeden bir yılı aşkın süredir. bu güne kadar yerine getirilenler bizi tatmin etmedi. İçinde bulunduğumuz son 3 ayı yaşanmış saymıyoruz çünkü pandemi sürecinde belediyemiz farklı çalışmalar sürdürdü, bunu da takdir ediyoruz. Bizim kimseden parti olarak talebimiz olmadı ancak benim il başkanı olarak bir talebim oldu. Seçim öncesi de böyle şeyler olabilir diye konuşmuştuk. İstanbul ve Ankara’da da durum aynı mı diye görüşüyoruz, orada bu sorun yok” açıklamasında bulundu.

İZMİR BAYRAĞI DİYE BİR ŞEY OLMAZ, FLAMASI OLUR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın dile getirdiği ‘İzmir Bayrağı’ konusu ile ilgili konuşan Kırkpınar, “İzmir bayrağı diye bir şey olmaz, İzmir Flaması olur. Bayrak devletleri ve milletleri temsilen yapılan eni boyu belli olan simgeleri belli olan şeydir. Böyle bir şey varsa buna İzmir Bayrağı denmez, denmemelidir. Buna flama denebilir. Şehirlerin bayrağı olmaz, devletlerin ve milletlerin bayrağı olur” ifadelerini kullandı.