GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Aralık 2018 Salı 15:34

İYİ Partili Kırkpınar’dan ‘ittifak’ alarmı: 30 ilçeden rapor istedi!

İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP ile sürdürülen ittifak görüşmelerinin gölgesinde teşkilatıyla fikir alışverişinde bulundu. Başkan Kırkpınar 30 ilçe başkanından rapor istedi. İlçelerin demografik özellikleri ve bilgilerinin yer aldığı dosyanın kendisine ulaşmasının ardından Kırkpınar’ın net bir yol haritası izleyeceği aktarıldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere kilitlendi. İzmir’de süreç hareketli bir şekilde ilerliyor. Millet İttifakı’nın tarafları Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’de il başkanlıkları nezdinde de yoğunluk yaşanıyor.

Geride kalan süreçte İYİ Parti’nin İzmir’de Büyükşehir Belediyesi noktasında aday çıkarmayacağı kesinleşmişti. Fakat iki parti arasındaki asıl ittifak mesaisinin ilçeler masaya yatırıldığında verileceğine vurgu yapıldı. Gelinen aşamada CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Ankara’ya giderek partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.

İttifakın diğer kanadı İYİ Parti’de de İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar teşkilatıyla fikir alışverişinde bulunuyor. Genel merkezinden gelen talimatlar çerçevesinde hareket eden Kırkpınar ittifak için düğmeye bastı ve 30 ilçe başkanından rapor istedi. Kırkpınar’ın ilçe başkanlarına, ‘İttifakla ilgili düşünceniz nedir?’ sorusunu yönelttiği öğrenildi. İl başkanı olarak ilçelerin özelliklerinin ve bilgilerinin yer aldığı bir dosya hazırlanmasını istediği öğrenilen Kırkpınar’ın, ‘CHP ile birlikte İzmir’de 30’da 30 yapabiliriz’ dediği ve iddialı konuştuğu aktarıldı.