GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Mayıs 2018 Pazartesi 17:53

İYİ Partili Halaçoğlu neden İzmir’i tercih etti?

Kayseri Milletvekili ve ünlü tarihçi Yusuf Halaçoğlu İzmir’den aday adayı oldu. Halaçoğlu kararı için, “2010 yılından beri gidip geldiğim için kenti tanıyorum. Arkadaşlarımızı biliyorum, beraberce büyük bir coşkuyla çalışacağız” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nda Milletvekili aday adayı listeleri büyük ölçüde netleşirken ünlü tarihçi ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun müracaatı dikkat çekti.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) kurultay sürecinde yol ayrımı gerçekleştiren ve Meral Akşener ile birlikte koparak İYİ Parti saflarına katılan Halaçoğlu İzmir’i tercih etme sebebini Egedesonsöz’e anlattı.

Halaçoğlu, “Bu sadece aday adaylığı başvurusu. Henüz net değil. Ama bir yerden başvurmak gerekiyordu. Önümüzdeki yıl İzmir’de oturmaya niyetliyim. Eğer İzmir’den milletvekili adayı olacaksam mutlu olurum. 2010 yılından beri gidip geldiğim için kenti tanıyorum. Arkadaşlarımızı biliyorum, beraberce büyük bir coşkuyla çalışacağız. Oradaki bütün arkadaşlarımızı tanıyorum” dedi.